Sfaturile politistilor maramureseni pentru perioada Sarbatorilor de Pasti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii maramureseni vor fi la datorie cu ocazia Sarbatorilor de Pasti si vor actiona pentru prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti.

Astfel, in perioada 26 aprilie – 2 mai, politistii de ordine publica, de la structurile de politie rutiera, investigatii criminale si de la alte structuri se vor afla zilnic la datorie si vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, in zona lacasurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestari publice circumscrise acestor sarbatori. Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

“Politistii rutieri vor fi prezenti pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor si fluidizarea traficului pe caile de acces din zona lacasurilor de cult si a statiunilor turistice. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe langa prezenta activa in trafic, politistii vor folosi aparatele radar din dotare.

Sarbatorile Pascale sunt un prilej de mare bucurie, ocazie cu care ne pregatim intens zilele acestea. Pentru a petrece in liniste sarbatorile precum si minivacanta prilejuita de acestea, Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii din cadrul I.P.J. Maramures va ofera un set de recomandari pentru a evita sa deveniti victimele ale diverselor tipuri de infractiuni specifice acestei perioade:

Cumparaturile pe care le facem in aceasta perioada pot fi o oportunitate pentru infractorii care nu se deosebesc prin nimic aparte de semenii nostri de buna credinta.

Pentru a ajunge acasa cu cumparaturile sau cu portmoneele intacte, politistii va sfatuiesc sa fiti vigilenti in magazine, sa nu tineti la vedere sume mari de bani, iar posetele nesupravegheate sa nu le lasati in cosul de cumparaturi. Nu lasati bunurile cumparate la vedere in autoturism fara a asigura portierele acestuia.

Si siguranta locuintei, dar si a bunurilor din locuinta revine fiecaruia dintre noi. Primenirea si curatenia locuintelor in aceasta perioada nu trebuie sa va transforme in victime ale furturilor din locuinta. Chiar daca iesiti din casa pentru foarte scurt timp, pentru ultimele cumparaturi, sa duceti gunoiul menajer sau la o cafea in vecini, nu uitati sa incuiati usa de la intrare.

Chiar si atunci cand va aflati acasa, va sfatuim sa asigurati usa locuintei incuind-o pe dinauntru. Este bine stiut ca holul locuintelor reprezinta, in general, locul unde ne lasam gentile, telefoanele, portmoneele sau alte bunuri care constituie o prada usoara pentru hoti. Nu lasati usa descuiata chiar daca urmeaza sa parasiti locuinta pentru scurt timp (la un vecin, sa cumparati ceva etc).

Si pentru ca vremea se incalzeste pe zi ce trece, va recomandam sa nu lasati geamurile deschise atunci cand nu sunteti acasa sau pe perioada noptii, in special daca locuiti la parter sau la casa. In situatia in care sunteti victima unei infractiuni de furt din locuinta, nu patrundeti in casa pentru ca puteti distruge urme care pot ajuta politistii la depistarea infractorului. Sunati imediat la numarul unic pentru situatii de urgenta 112! Acest sistem functioneaza gratuit in toate retelele de telefonie, fixe sau mobile”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2