Sfaturile politistilor maramureseni pentru un Revelion in siguranta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul politistilor maramureseni care vor actiona in perioada urmatoare a fost suplimentat, pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta siguranta cetatenilor. In aceste zile, IPJ Maramures recomanda sa tineti cont de urmatoarele:

In noaptea de Revelion, fiti atenti pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor masuri de siguranta atunci cand sunt utilizate articolele pirotehnice! Entuziasmul copiilor e de inteles cand vine vorba de focuri de artificii. Supravegheati-i si asigurati-va ca nu sunt in pericol!

In locurile publice, la piata, in magazine aveti grija de bunurile dumneavoastra! La cumparaturi, locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei! De asemenea, nu va lasati copiii nesupravegheati!

Fiti atenti cand retrageti bani de la bancomate! Asigurati-va ca in spatele dumneavoastra nu se afla vreun rauvoitor care sa vada codul PIN sau care sa va sustraga suma de bani retrasa!

Pentru protectia autovehiculului, atunci cand parcati, nu uitati sa inchideti geamurile si sa va asigurati ca l-ati incuiat. Depozitati cumparaturile in portbagaj si nu lasati, la vedere, bunuri de valoare.

Cand ati pornit masina pentru a se incalzi, nu va indepartati de ea. Nu o lasati pornita si neasigurata nici pentru cateva momente, pentru a face cumparaturi marunte sau cand va aflati in benzinarii/statii de alimentare.
Daca plecati de la domiciliu, indiferent daca este pentru o perioada mai scurta sau mai lunga, luati masuri de asigurare a locuintei. Aveti in vedere faptul ca retelele sociale sunt o sursa de inspiratie pentru infractori. Fiti discreti!

Nu consumati, in exces, bauturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de starea de ebrietate!
In mijloacele de transport in comun, fiti vigilenti si atenti fata de comportamentul persoanelor de langa dumneavoastra.

Pastrati-va calmul, in special cand se circula in coloana si tineti cont de politetea rutiera! Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic si la evenimentele publice organizate in oras!

Daca sunteti martorii unor fapte antisociale sau ati fost victima unei infractiuni, nu ezitati sa va adresati celui mai apropiat echipaj de politie sau sa apelati numarul unic de urgenta 112! LA MULTI ANI!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1