Sfidare: 23 miliarde lei pentru orgoliul "cultural" al imperatorului maximus (VIDEO)

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

In media tributara, imperator maximus anunta cu emfaza si satisfactie de sine ca spectacolul aducator de voturi intitulat Vara Baimareana are in spate o pleiada de sponsori. Inainte de a cadea de pe fotoliu de emotie si a ne face semnul crucii taman dupa Schimbarea la Fata, deschidem site-ul oficial al institutiei Municipiului Baia Mare, pentru a-l lauda pe edilul Chereches Catalin. Din nefericire pentru imparatul orasului, dam tocmai peste hotararea de Consiliu Local, din 18 iulie, care ne face, intr-adevar, sa recurgem la semnul crucii, dar din alte motive.

Consternati de-a dreptul si revoltati pe it-istul de ocazie cu care Primaria s-a pricopsit, ne este dat a vedea ca pentru a doua parte a anului, municipalitatea a alocat… decat modesta suma de 23 miliarde lei vechi, pentru evenimente culturale. Adica jumatatea de milion de euro, pentru cateva fese de dive botoxate zgaltaind pe scena si o pleiada de dansatoare esuate, pe care imperatorul le-ar putea ridica la concursul pentru amatori Strongest Man. Asta in cazul in care nu apar semnele blestemului lui Bachus, asa cum s-a intamplat la ultima editie a Sarbatorii Castanelor.

Redevenind seriosi, remarcam ca imperator maximus incearca a ne induce din nou in eroare, afirmand ca Vara Baimareana nu costa nimic. Nici Toamna si nici Iarna Baimareana. Totusi, noi platim 23 de miliarde lei vechi pentru gloria sa efemera.

ZiarMM

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PEK6TwmKdhc[/youtube]

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

31 Comments

 1. x

  Ar trebui in locurile unde se face reclama la sarbatoare sa fie afisata si hotararea de consiliu local sa vada toti oameni cat de putin costa evenimentele astea organizate la ”initiativa primarului Municipiului Baia Mare”

  Reply
 2. Ardelean

  Imperator maximus sau rebelul primar are un stil de a minti populatia ca crede si el ei caci publicitatea personala costa , dar problema ca ne costa pe toti in timp ce el ia din aceasta activitate cel putin 100.000 eu de la comercianti.Oare cat o sa il mai toleram ar fi bine sa se afiseze acea hotarare de consiliu local pe care il domina in tot orasul sa vedem pe unde mai scoate camasa ,ori dupa educatia de nesimtit care il caracterizeza nu ar trebui sa ne asteptam la ceva bun din partea sa .

  Reply
 3. Dei

  2.300.000 – cred ca banii astia ar ajunge pentru extinderea si modernizarea sectiei de primiri urgente ale spitaluluimunicipal. Sa te fereasca Dumnezeu sa ai de mers cu o urgenta acolo, ca mori cu zile. Sectia nu face fata numarului mare de solicitari.
  – Maximus, mai da-le incolo de fandosite siliconate pe tocuri, si fa ceva util pentru baimareni .

  Reply
 4. Adelina Maries

  Cerere deschisă adresată Consiliului Local al Municipiului Baia Mare

  Stimate doamne, stimaţi domni

  În calitate de locuitori şi cetăţeni cu drepturi depline ai oraşului Baia Mare vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie planificarea de buget pentru evenimente culturale în baza căreia aţi votat alocarea sumei de 2 300 000 lei la şedinţa de consiliu din data de 18 iulie 2014 aşa cum reiese de aici http://www.baiamare.ro/Baiamare/Consiliu%20local/HCL/an%202014/18%20iulie/hot218_14.pdf .

  Planificarea de buget în baza căreia aţi votat vă rugăm să ne-o transmiteţi scanată prin e-mail. Pe document dorim să se vadă data şi numărul de ordine cu care a fost înregistrat în unitate.

  De asemenea dorim ca fiecare consilier să ne argumenteze în scris motivul pentru care a votat sau s-a abţinut.

  Persoana de contact: Adelina Mărieş
  E-mail: a.maries@rdslink.ro

  Aşteptam cu interes răspunsul dvs. şi nu acceptăm nici o prelungire a termenului legal de răspuns.

  Semnatari:
  Un grup de cetăţeni neimplicaţi şi neavizaţi politic

  Prezenta solicitare a fost transmisa atazi 8 aug. 2014 prin e-mail cu confirmare de primire si citire tuturor consilierilor locali.

  Reply
  1. Vasile

   Stimata Adelina, nu sunt nici pe departe un sustinator de-al lui Chereches. Dar, de ce nu faci o cerere pe legea 544 la Primarie? Sunt obligati sa-ti raspunda.

   Reply
   1. Adelina Maries

    stimate @Vasile
    Multumesc de reactie
    E acelasi lucru, indferent ca transmiti prin fax, e-mail sau depui personal.
    Orice solicitare de informatii de interes public intra automat sub incidenta legii 544/2001
    La solicitarile precedente am primit raspuns
    http://adelinamaries.wordpress.com/2014/01/29/cerere-deschisa-adresata-administratiei-primariei-baia-mare-si-consiliului-local/ scroll si ai sa vezi documentu in format pdf cu linkuri active.
    “Solicitare informatii proiecte administratia Chereches” am primit din partea primariei instiintare de prelungire a termenului de 10 zilehttp://adelinamaries.wordpress.com/2014/06/30/solicitare-informatii-proiecte-primaria-baia-mare/

    Reply
  2. John

   Adelina-bubulina iti scartie ,,afacerea” cu margelute si esti mare ,,eroina” in mediul online????????????????? De cate ori ai participat la sedintele de Consiliu Local ??????????? ACOLO se fac auzite vocile care au de zis ceva …. asa de pe margine ,din spatele unei tastaturi sunt multe eroine !!! FATO esti jalnica…Daca iti da kiks o afacere de 2 lei ,cum iti imaginezi ca ai putea face 3 lei chiar si in administratie ?????????? Aha….am aflat soliciti cursuri profesionale,de comnicare si tot ce-ti mai trece prin capul tau gol (precum o margeluta) . 🙁

   Reply
   1. Adelina Maries

    Mi-as face mare pacat daca nu te-as invata cate ceva:
    1. ce e scris ramane, ce e spus se uita. Sa tii minte, cand ai sa lucrezi cu oameni, acte, intelegeri, conflicte la tribunal. Tot timpul sa faci solicitari in scris si sa ceri raspuns in scris. In baza acestor lucruri ai sa ai argumente si dovezi.
    2. “Cu o piatra nu tulburi raul cu multa apa, inteleptul care se manie e numai un paraias.” Cine a spus-o ramane sa cauti
    3. despre afacerile mele. Eu nu am zis ca nu-mi merg ci doar ca in Baia Mare nu exista putere de cumparare. Am explicat la nivel de marketing (inclusiv comportamentul consumatorului) dandu-ma pe mine drept exemplu.
    4. mediul online- la un click distanta am fost la Kremlin si am rezolvat o problema diplomatica dintre Romania si Rusia de acum 2 luni. E bun, doar trebuie sa stii cum sa-l folosesti.
    5.. despre comunicare.A fost o diplomatie din partea mea invitatia la cursuri. Dar cum tu inca nu ai deprins elocventa sau cel putin asertivitatea….
    Fa un efort sa fii mai sus cel putin cu o treapta, vei avea de castigat enorm.

    Reply
    1. John

     adelina-bubulina…. am mai aflat ceva despre tine (las-o incet ca spune tot).

     1.FATUCO din ce relatezi tu esti o mare procesomana:tribunale ,acte ,etc
     2.Timpul pt.,,afacerea” ta il aloci mediului online.
     3.Te-ai dus la Kremlin cu margelute=,,problema diplomatica” si ai rezolvat diplomatia intre Romania si Rusia !!!!!!! 🙂
     4.Ai acasa oglinda ?????? daca respunsul tau este afirmativ ,atunci uita-te atent la chipul tau si incearca un prim pas spre comunicare. Trebuie sa uiti ca esti DIPLOMATA !!!!!!!! In fata oglinzii ai nevoie de sinceritate si mult realism.
     5.Cat depre TREPTE …. nu le mai numara pe ale altora, ca nu cumva sa nu te impiedici in treptele tale .

     Reply
    2. STEKO

     …romanul nu are nevoie de,,cursuri”s-a nascut destept,daca-i spui ca trebuie sa invete te face prost,stii,cind ignorantii intilnesc un om cu discernamint se aliaza impotriva lui,din egoism,din instinct,simt ca acel om poate fi periculos,sa le afecteze viata comoda,se tem sa gindeasca si sa munceasca….

     Reply
     1. STEKO

      lasa in pace capra vecinului,ceea ce ai de facut e sa-ti cumperi doua capre!sa fi mai bun decit vecinul tau!…

     2. dilau

      mai steko, stii tu ce stii dar nici cum nu e bine.daca vecinu isi cumpara o capra eu sint obligat “s-o rezolv” cit mai repede, in cel mult 2 saptamini nu-mi mai da nici “buna ziua”.am fost vecini toata viata si ne-am ajutat reciproc in momente grele, acum zi si tu ce sa prefer – capra sau vecinu?-.daca ma enervez de ciuda si – a doua zi – imi cumpar eu 2 capre se intimpla acelasi lucru, dar pe invers.:))).

     3. STEKO

      …matematica elementaara:in principiu are vecinul doar o capra,iti cumperi si tu doua,sint deja trei,se mai gaseste sigur un vecin sa cumpere si el doua sa nu se lase mai prejos!Si daca doar din ambitie fiecare vecin cumpara cite-o capra sau doua,incet,incet deschidem si fabrica de brinzeturi!ce e rau in asta?omori capra vecinuli,o maninci pe de-a ascuns si dupa doua zile faci iar,,foamea”!Incearca sa intelegi,,capra”vecinului e bunul tau cel mai de pret!…

     4. Măria lu`Ion...

      Decât să-l baţi la cap pe prietenul tău cu “capra” (e vorba de animal, nu?), mai bine sfătuieşte-l să pună de-un partid: PPFM – partidul postacilor fără majuscule…
      Observ că mulţi îl imită. Cred că tu o faci din prietenie şi devotament, chiar dacă lungeşti fraza, ca să nu fie nevoie de punct.. În postarea de mai sus,.ai reuşit performanţa să scrii o frază din 15 propoziţii…

     5. dilau

      mai draga maria lu ion, noi sigur aburim despre animal, e treaba ta daca tu te gindesti la vecina.:))).zici ca “ne cunosti” de mult, chiar nu te-ai convins ca eu si steko nu sintem prea buni prieteni cu virgula, punctul, “-” din astea,……?.hai sa-ti spun o treaba – prietenu steko e aici, daca mint n-are decit sa-mi dea in cap -, la un moment dat se apucase sa scrie totul doar cu litere mari ca nici dracu nu intelegea ce spune.a trebuit sa sara lumea pe el pentru a renunta.:))).auzi, vad ca dai in noi, cred ca nu te superi daca dam si noi in tine?.toata lumea stie ca tu te pricepi la limba romana, poate totusi ne spui si noua de cind se pune punct dupa virgula?.cumva de cind e tonta la putere?.

     6. dilau

      prietene steko, totul ar fi ok daca matematica aia elementara n-ar trebui pusa si in practica.eu in ceapeuri nu ma bag, au fost bunicii mei toata viata si au iesit mai saraci decit au intrat.zici ca, capra vecinului ar trebui sa fie bunul meu cel mai de pret, da hai sa stabilim ca e vorba de vecinu de peste drum si nu de cel de la etajul 3. noi aburim aici treburi serioase iar maria lu ion crede ca sintem perversi, pai se poate asa ceva?.:))).

 5. Cristian

  Cum ar fi sa se aloce bani si pentru ecologizarea Sasarului??? Cand o sa vedem urme de viata in raul care trece prin mijolcu orasului? Sasarul e, inca, o mare problema ecologica si afecteaza pe toti baimarenii!!! Se fac investigatii pe aceasta tema? Exista vreun demers spre a aplica directiva apelor europene (water framework directive) pentru Sasar si raurile din Maramures? Se pot face lucruri bune cu bani Europeni.

  Reply
 6. ioan

  Este ceva incredibil cat poate minti acest chereches si mai ales acolitii sponsori in contextul zilelor noastre cand taxe si impozite trebuiesc aduse la zi,, poate lamuri problema legea544/2014, care sigur te leaga!!!!!!!!!!!! apropo ce bun ar fi acum far indoiala prezenta acelui ION TELEAGA,,,

  Reply
 7. andy

  rusinee…!!!problema e ca suntem prea putini care vedem ce face primaria cu banii nostrii!!!haideti sa facem o pagina pe retelele de socializare si sa incercam sa le deschidem ochii oamenilor,prin documente si dovezi clare…..inca un loc unde se investeste cu nesimtire este echipa de handball!!!atata timp cat echipa este sustinuta din bugetul local banuiesc ca ar trebuii sa putem avea acces la contractele de munca ale fetelor….al adei nechita de exemplu!!!care din ce am auzit ar avea peste 5 mi de euro pe luna salar!!!probabil daca oamenii ar vedea concret cati bani se baga in echipa,
  nu ar mai fi asa entuziasmati!!!nu am nimik impotriva sportului dar sa se faca din sponsorizari…..

  Reply
  1. Adelina Maries

   andy, propunerea ta e minunata.
   E un prim pas, constructiv.
   Daca ai cont fb. te rog ia initiativa si deschide un grup si o pagina de actiune, care sa reprezinte “societatea civila” baimareana.
   Asa cum domnul Chereches a infiintat consiliile civice de cartier care sa semnalaze problemele cu care dansii sunt responsabili, asa e nevoie si de consilii civice cultural-sportive, consilii civice care sa reprezinte mediile profesionale si de afaceri etc.
   Sala Milenium din centru vechi e a Consiliului Local, putem face o solicitare la domana Viceprimar Gabriela Hofer dansa e responsabila cu legea 52/2003 privind dezbaterile publice, pentru a organiza o dezbateri publice pe teme administrative si cheltuieli bugetare. Deci loc de intalnire avem. Presa care sa participe la dezbateri exista. Oamenii o sa vina daca ii informam.
   Alte sugestii si propuneri constructive sunt binevenite.

   Reply
    1. ioan

     Dobitocii nu au drept la subscriere. Ei au doar dreptul sa dea din falci intr-o stare verbala diareica.Ti-am cititi comentariul la observatia cetateanulului. In mod cert esti un politician frustrat ori un jurnalist retardat si castrat de tipul papagal neinteles.Te legi mereu de altii fara sa vezi ca esti doar o loaza fara opinii, doar cu pareri anarhiste, plus o logica de oligofren. Exemplificarea lipsei tale de logica, daca cato, nu stiu cine-i Ilea, daca nu-l critica pe primar e clar ca-l lauda si sustine. Probabil se numeste laudatio prin omisiune. Poate tocmai nescriind despre primar protesteaza impotriva lui. Te-ai gandit la asta romaltynistule? Unde naiba ti-ai facut scolile si daca ai auzit de logica? Tu ai filozofia cotetului taranesc. Cine nu alearga la graunte sigur nu-l place pe gospodar, iar daca-ti cauti singur semintele si nu ciupesti pe gospodina de c…r, sigur o iubesti cu disperare nemarturisita. Cand va dispare specia asta de aserviti din rasa the baimarean? Tu dai numai inainte, sa speram ca primarul se va sinucide sau isi va da demisia din cauza ta. Sa vina la putere Dicu, Buda, Trifa si alti generali de la defuncta Centrala si vreo doi tutari de la Nord, specialistii in minerit, pupati in fund zilnic de omul nostru.

     Reply
     1. the baimarean

      ioan , te inseli sau dezinformezi .rationamentul meu nu este de genul cine nu este cu noi este impotriva noastra.din pacate ,cato chiar era impotriva noastra, a celor care expuneau impostura . chiar facea intr-o vreme un fel de politie a etichetei pe aici si-i sanctiona pe cei care nu se adresau reverentios primarului sau il criticau pe primar. printre alte sustinea dictatura elitelor.
      zic din nou din pacate fiindca ii apreciez calitatile intelectuale,cato chiar a fost si probabil este in continuare sustinatarul unui individ fara scrupule .ce e mai grav e ca a incercat ,fara succes bineinteles ,sa promoveze ideea ca la noi ar merge un fel de dictatura.imaginati-va o posibila normalitate a lui cato .o dictatura a elitelor peste care troneaza smekerasul kake .amuzant daca nu ar fi ingrijorator .contextul e destul de aproape de noi incat sa nu ne permitem sa lasam dementii sa ne conduca.istoria a aratat ca de nenumarate ori ca neimplicarea ,minimalizarea derapajelor autocratice costa scump poate f chiar fatal ptr o comunitate.

   1. cristi

    Adelina, termina cu aiureala asta feisbuchista. Nu exista gogorita mai mare decat acel site pentru frustrati. Vrei sa ai success, simplu, fa-ti un ONG sau o alta forma asociativa legala si cheama oamenii langa tine , sa-ti sustina ideile. Fa o lista cu oameni eligibil ca primari, oameni cu sau fara notorietate dar capabili, verticali si onesti. Da orasului o alternativa la dictatura cherechesiana, promovand din timp un om sau oameni viabili dar nu din actuali pseudopoliticieni. Sunt jalnici si compromisi, nu exista unul in fata caruia sa ma inclin cu respect. Aceste comenturi dor mai mult sau mai putin dand de lucru doar la aprozarista, asta pentru ca majoritatea votantilor din baia mare nu citesc presa online. Aici e problema, gaseste oamenii si promoveaza-i dar in live, prin actiuni publice, fata in fata cu cetatenii. Asta e Solutia iar eu sunt dispus sa te ajut.

    Reply
  2. Cristian

   In mana IN TOTAL I-A 10.000 EURO…albi si negri!…asa am auzit…
   Aproape aceeasi suma ADICA 8.000 EURO… iau inca7 jucatoare !…asa am auzit…

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1