Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ocrotitorii Sighetului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

episcopieSfintii Arhangheli Mihail si Gavriil au devenit din 8 noiembrie 2016 oficial ocrotitorii municipiului Sighetu Marmatiei. La data mai sus amintita Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca la catedrala din Sighetu Marmatiei, cu ocazia hramului.

Credinciosii, potrivit Episcopiei Maramuresului si Satmarului, au umplut pana la refuz catedrala, iar cei care nu au reusit sa intre in interior, au ascultat Sfanta Liturghie Arhiereasca de afara. La Sfanta Liturghie au slujit un sobor de 18 preoti si diaconi, din care au facut parte pr. Vasile Aurel Pop, protopopul de Sighet, preotul paroh Paul Ioan Tomoiaga, preotul slujitor al catedralei Mihai Oprisan si preoti din parohiile invecinate si de mai departe.

Episcopia Maramuresului si Satmarului a anuntat: “La ectenia pentru morti a fost pomenit Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Justinian, trecut la cele vesnice duminica, 30 octombrie 2016, iar la incheierea Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru vesnicul de pomenire ierarh al Maramuresului, pe care credinciosii il pastreaza in minte cu piosenie si varsa lacrimi in amintirea sa”.

“Un cuprinzator si lamuritor cuvant de invatatura a rostit P.S. Iustin Sigheteanul la Evanghelia sarbatorii, despre ingeri si cetele ingeresti, de cand exista, ce au patit ingerii care s-au marit si razvratit impotriva lui Dumnezeu, ce s-a intamplat cu ingerii cazuti si cum s-au transformat ei in demoni, in cate se impart cetele ingeresti si cui slujesc ele, despre ingerul pe care fiecare om il primeste ocrotitor la nastere si despre alte lucruri nevazute. Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil se afla si pe stema Episcopiei Maramuresului si Satmarului, deoarece Stavropighia din Perii Maramuresului, aflata azi in Maramuresul din Ucraina, ii avea ocrotitori pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, sustin reprezentantii Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Sfinţii Arhangheli – ocrotitorii municipiului Sighetu Marmaţiei

Trebuie spus ca in 8 noiembrie Episcopia Maramuresului si Satmarului a emis un Document de Proclamare solemna, care a fost citit in fata tuturor credinciosilor prezenti de pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, in prezenta oficialitatilor prezente. Cu aceasta ocazie, a fost binecuvantata icoana celor doi Sfinti Ingeri protectori, dupa care P.S. Iustin Sigheteanul a inmanat-o primarului Horia Scubli, pentru ca acesta sa o puna la loc de cinste in Primaria municipiului. Totodata, copii sfintite ale acestei icoane vor fi inmanate tuturor institutiilor care se afla in subordinea Primariei, pentru a fi puse la loc de cinste pe tot parcursul anilor.

La Sfanta Liturghie au participat si peste 100 de copii din 10 case de tip familial si din scoala speciala, insotiti de supraveghetorii lor. La sfarsitul Sfintei Liturghii ei au primit iconite din mana Ierarhului, iar la final ei au luat masa impreuna cu Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul, in spatiul destinat activitatilor sociale din subsolul catedralei.

FOTO:episcopimmsm.ro

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2