Sfintirea caselor de Boboteaza. De ce este bine sa primim preotul

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

boboteaza_sfintirea_caselorIncepand cu primele zile ale anului, preotii merg si sfintesc casele credinciosilor prin stropirea cu apa sfintita si vestesc Botezul Domnului Iisus Hristos.

Sfintirea caselor credinciosilor se face prin stropirea cu aghiasma mare in ajunul Bobotezei si prin slujba sfestaniei ce se savarseste la mutarea in casa noua si care se repeta in fiecare an sau chiar mai des, atunci cand lucrarea raului se face simtita in vreun fel in casa, informeaza crestin-ortodox.ro.

Apa sfintita de preot poarta in ea puterea curatitoare si sfintitoare a harului dumnezeiesc. Cand face sfintirea apei, preotul se roaga ca: “apa aceasta sa se sfinteasca cu puterea, cu lucrarea si cu pogorarea Sfantului Duh”, “pentru ca sa se pogoare peste ea lucrarea cea curatitoare a Treimii celei mai presus de fire”, “pentru ca sa fie tamaduitoare sufletelor si trupurilor si izgonitoare a toata puterea cea potrivnica” si pentru ca “prin gustarea si stropirea cu apa sfintita sa ne trimita Dumnezeu binecuvantarea Sa, care spala intinaciunea patimilor”, scrie realitatea.net.

Harul lui Dumnezeu se pogoara in timpul slujbei de sfintire a apei doar peste apa pregatita din timp pentru acest lucru si nu peste toata apa care exista in alte locuri. Iata de ce e bine ca omul sa-si deschida casa atunci cand preotul vine sa le sfinteasca, pentru ca sfintirea casei vecinului nu inseamna si sfintirea propriei case.

ZiarMM

foto: realitatea.net

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

11 Comments

 1. Attila

  Sa zicem ca este mare lucru sfintirea asta si ca fara ea casa nu e in regula. Dar ma intreb daca acesti “binefacatori” cu apa de robinet ar fi de acord sa presteze fara a taxa acest seviciu vital. Ca oricum primesc salarii de la stat si deci asta e meseria lor, nu vad de ce mai trebuie taxati bietii enoriasi (saraci cu duhul la propriu) si pentru stropirea peretilor. Pun pariu ca daca nimeni, dar absolut NIMENI nu ar plati, ar sari in sus ca arsi . Nu ca nu ar mai veni, ci ar incepe cu blesteme si cu amenintari, asa cum au facut mereu cand a fost vorba de incasarile lor. Asadar, eu voi face acest experiment, cand vine copilul cu clopotelul eu ii voi spune ca il primesc pe popa, dar ca nu pot sa ii dau bani. Pun pariu ca nu va veni. Va tin la curent cu rezultatul experimentului.

  Reply
  1. dilau

   prietene attila, lasa copilul cu clopotelul si fa experimemtul direct cu popa. adica dupa ce ti-a sfintit casa ii zici in fata ca e foame mare in lume si nu poti sa-i oferi nimic.hai sa ca mor de curiozitae sa vad ce fata pune popa.si inca ceva, ascunde tv, calculatorul, bijuteriile, cheile de la masina…….. ca astia primesc si in natura.:))))

   Reply
   1. Attila

    Au impartit niste fluturasi pe scari in care scrie ca ei nu solicita bani, contributiile fiind benevole. Dar au specificat ca dintotdeauna crestinii si-au sustinut bisericile, ca statul nu ii finanteaza si ca ei PROPUN o taxa de 30 le/persoana/anul 2016 pt parohia lor. Deci o familie cu 2 copii decarteaza 120 lei, suma care cica “se chitanteaza” (exact asa scrie!). Experimentul cu popa nu l-am facut, caci astia sunt ca iehovistii, daca intri in polemica cu ei nu ajungi nicaieri. Detest si sa le vad mutrele, dapoi sa ii las sa imi dea cu matura uda peste cap. Copilul cu clopotelul a spus ca popa vine si fara bani, asa cum scrie in fluturas. Asa ca am zis pas si nu mi-a mai desenat crucea langa pres. Dar ma auzit harul binecuvantarii de la vecini, inculsiv comentarii ca vecinul (adica eu) sunt necredincios. Aceiasi vecini care s-au tras pe fund cand le-am propus sa adunam bani sa zugravim casa scarii.

    Reply
   2. dilau

    prietene attila, mai bine te bagai in gura popii decit a vecinilor. acum cred ca esti convins ca nu mai zugraviti casa scarii in vecii vecilor?, dar macar e sfintita.:))))

    Reply
  1. dilau

   prietene steko, ma tot intreb ce dracu o sa facem noi doi peste vreo 30 de ani ?, asta in cazul in care nu dam pe spate. pe vremea aia tigarile, cafeaua, norocul si chiar mincarea o sa fie istorie pentru noi, adica am cam bagat cit a fost scris pentru noi. nu-mi spune ca o sa mergem la curve ca n-o sa avem cu ce.:))). auzi, nu cumva o sa ne vedem pe la biserica?,asezati in primul rind cit mai aproape de popa.

   Reply
   1. STEKO

    Sigur ca nu ma vei vedea nici in rindul,,ultimul”.Ma voi duce la pescuit…cu o rima,un vierme,ceva…

    Reply
   2. dilau

    mai steko, duminica – pe la amiaza – si pestii se duc la biserica. ramine cum am stabilit, deci ne vedem peste vreo 30 de ani pentru a spune impreuna : ” iarta-ma doamne ca…..” :))))

    Reply
    1. STEKO

     Fii sigur Diugule ca nu ma vei vedea la biserica.Mai ales la ,,slujba de Duminica”!Daca nu vor minca pestii la ora slujbei imi vio pregati monturile pentru o alta ora cind vor minca.Punct!Libertatea fiecaruia in a crede sau nu crede este garantata prin lege.Eu cel putin nu voi mai sponsoriza benevol cu nici un ban gaurit la vre-o biserica!Fie nunta,botez sau inmormintatra.Daca vrei luminari n-ai decit sa-ti cumperi.(si aici poti sa alegi,de alea ieftine de la magazin,sau de alea scumpe de la sutanisti…)

     Reply
    2. STEKO

     Parazitul eliberează în corpul gazdei substanţe de genul celor psihotrope astfel încât, aceasta nu numai că nu conştientizează ca e parazitată ci, chiar îşi doreşte convieţuirea cu parazitul.
     În cazul religiei, popa (parazitul ”jegos”) injectează “substanţe psihotrope” în creierul pupătorului de moaşte (gazda), cum ar fi:
     – ideea de viaţa veşnică într-o altă dimensiune şi unde gazda va huzuri în loc liniştit şi cu verdeaţă, la infinit, cu mâncare pe îndestulate (fripturi, cârnaţi, cotlete, plăcinte, ţuică, vin, bere, gagici pentru moși bășinoși și ”zdrahoni” pentru babele sifilitice etc), dacă ascultă de parazit.
     – frica de Iad, un loc aflat sub învelişul de piatră al Pământului (litosfera) şi unde va arde veşnic în chinuri groaznice, dacă nu va asculta de parazit.
     – ideea de “mânia lui Ăl de Sus” care poate îi facă o grămadă de necazit gazdei: să îl trăznească, să îi usuce recoltele, să dea cu inundația sau înzăpezirea, să nu mai ia bacalaureatul, să-l părăsească amanta etc, dacă îl supără pe parazit, pe Jegosul de popă, adică.
     Parazitul, popa, se alege de pe urma gazdei, de la caz la caz, cu bani, case, moşii, bijuterii etc
     Gazda, pupătorul de moaşte, de pete de igrasie cu chipul lui Arsenic Moca, dar și de icoane căcătoare de minuni…, se alege DOAR cu iluziile generate de substanteţe psihotrope injectate/inoculate de parazit. Oricum, aceste iluzii îi vor îndulci viaţa, făcând-o mai suportabilă. De aceea, gazda, pupătorul de oase putrezite, va căuta cu disperare un parazit, un Jegos de popă.
     În România, relaţia dintre gazdă – parazit începe încă de pe băncile şcolilor, unde micile gazde participă la orele de religie asistate de paraziţi versaţi şi hârjâiţi în arta injectării cu substanţe psihotrope…

     Reply
 2. Zoltan Kiss

  Mai bine lipsa de ei din moment ce colecta de Ron ori Euroi intereseaza pentru BAIRAMURILE pe care le fac in timpul liber.Mai au tupeul de a cesi din momentce recent s-au marit lefurile similar cu al elor mai mari ticalosi nemernici din fruntea statului Roman inclusiv cei 2 nemernici al sefilor din Parlament.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2