Și în 2022 s-a furat lemn în Maramureș: Sute de dosare penale și 40 persoane trimise în judecată

În Maramureș, planul comun de acțiune „SCUTUL PĂDURII 2022” s-a materializat în organizarea şi desfăşurarea 16 acţiuni, în cadrul cărora s-au realizat 468 de controale, cele mai multe pe linia transportului materialelor lemnoase și pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialelor lemnoase.

”Ca urmare a acestor activităţi au fost constituite 722 de dosare penale privind infracţiuni silvice şi asociate acestora, în care unele dintre infracţiunile urmărite sunt imputabile personalului silvic.

În cursul perioadei analizate au fost trimise în judecată 40 de persoane, dintre care 12 cu calitate de personal silvic, pentru săvârșirea infracțiunilor de omisiunea sesizării, fals intelectual, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori.

De asemenea, polițiștii maramureșeni au aplicat 353 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de peste 742.000 de lei și confiscată cantitatea totală de 2571,64 metri cubi material lemnos, în valoare totală de peste 809.000 de lei”, arată un raport al IPJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu