Sibiu: Merkel, impresionata de cel mai mare muzeu in aer liber din Europa

PNL

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat impresionata sa afle ca joi a fost in cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, unde a avut loc Summitul Partidului Popular European (PPE), a declarat, pentru AGERPRES, directorul muzeului sibian, Ciprian Stefan.

“Doamna Merkel chiar m-a intrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus ca este un muzeu care prezinta intreaga civilizatie rurala din Romania, dar si multiculturalitatea specifica tarii, nu doar regiunii, adica avem si exponate care au legatura cu civilizatia europeana. A fost impresionata. M-a intrebat cat e de mare, i-am spus ca e cel mai mare din Europa si a spus: “Wow!””, a precizat directorul Ciprian Stefan.

Potrivit acestuia, “s-au scurs clipe istorice astazi la Muzeul ASTRA. Liderii europeni au avut o intalnire de lucru foarte importanta in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Vorbim despre un spatiu care aminteste oricui de radacini si resurse sanatoase, punand pe prim plan valorile comune europene si multiculturalitatea. Mai precis, un loc numai bun pentru decizii de viitor”.

Summitul PPE a avut loc, joi, la Sibiu, la reuniune fiind invitati sa participe sefi de stat si de guvern, lideri ai partidelor din PPE, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Joi, in Muzeul ASTRA din Padurea Dumbrava, aflata la marginea municipiului Sibiu, au fost prezenti si peste o suta de mestesugari din toata tara, care fac demonstratii de maiestrie, pentru a marca Ziua Europei intr-o actiune numita “Europa rurala”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1