Sibiu: Prima expozitie din Romania in care poti aprinde lumina cu ajutorul telefonului

PNL

In premiera pentru Romania, la Casa Artelor din Sibiu poate fi vizitata o expozitie cu 300 de lampi, dintre care o parte pot fi aprinse virtual, cu ajutorul telefonului mobil sau a tabletei, a declarat vineri, Daniela Chrzanovski din partea Swiss WebAcademy, unul dintre organizatorii expozitiei, relateaza Agerpres.

“Noutatea pentru Romania este ca reusim sa punem in valoare prin aceasta expozitie tehnologia moderna si anume tehnologia de realitate adaugata si sa aprindem lampile acestei expozitii cu ajutorul unei aplicatii numite AURASMA, care se descarca gratuit pe smartphone sau pe tablete. Este vorba de un cod 2D care permite abonarea la canalul corespunzator.

Din acel moment, fara nici macar un click pe telefonul mobil sau pe tableta, oricare din imaginile din expozitie poate fi asociata cu cea a unei lampi aprinse. Daca trecem la lampa urmatoare, telefonul mobil recunoaste imaginea si imediat aprinde lampa. Nu trebuie facut nimic in plus”, a explicat Daniela Chrzanovski.

Practic, orice vizitator al expozitiei “LVMEN EST OMEN. Arta, istoria si spiritualitatea iluminatului artificial” isi poate incarca gratis aplicatia AURASMA pe smartphone sau tableta, iar cand intra in cele doua sali ale Muzeului ASTRA, de la Casa Artelor, unde sunt expuse lampile, trebuie doar sa aseze telefonul mobil in dreptul celor 50 de exponate insotite de un semn sub forma de triunghi. In mai putin de un minut, pe ecranul telefonului sau a tabletei se poate vedea lampa care prinde viata si lumineaza.

Cei care doresc sa vada toate cele 300 de lampi, opaite, obiecte de cult arzand, pot cumpara cu 40 de lei catalogul expozitiei. In timp ce il rasfoiesc, trebuie doar sa aseze telefonul mobil in fata fotografiilor si pot vedea lampile arzand.

Cele 300 de exponate de la Sibiu au fost colectionate din Europa, ASIA, Africa si America, unele avand o vechime de cateva mii de ani.

Expozitia poate fi vizitata zilnic, cu exceptia zilei de luni, intre orele 9.00 si 17.00, pana pe 20 mai. Pretul unui bilet este de 5 lei pentru adulti si un leu pentru elevi si studenti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1