SIGHET – Mașină cu numere de Franța, ticsită cu țigări de contrabandă

Reclame home 1
Reclame home 1

O mașină în care se aflau nu mai puțin de 5.480 pachete cu țigări a fost încuiată și abandonată la vederea polițiștilor de frontieră, pe o stradă din Sighetu Marmației. În cauză se efectuează acum cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, marfa fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Autoturismul a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș în data de 21 ianuarie, cand a fost organizată și desfășurată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Mașina depistată a fost un Volkswagen Passat, înmatriculat în Franța, care a fost încuiat și abandonat de către conducătorul auto la vederea polițiștilor de frontieră.

„În continuare polițiștii de frontieră au făcut cercetări în acest caz, fiind solicitat și sprijinul Biroului Vamal Sighetu Marmației pentru a participa cu câinele de serviciu specializat pentru detectarea tutunului, rezultând indicii că în interiorul mașinii s-ar afla țigări. Ulterior, autoturismul a fost ridicat și transportat la sediul Poliției de Frontieră, iar în urma controlului efectuat asupra mașinii, în interior a fost descoperită cantitatea de 5.480 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare se ridică la 64.116 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză – în valoare de aproximativ 17.500 lei – a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș pentru continuarea cercetărilor”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

În acest moment se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole