SIGHET – Sute de sigheteni depistați că nu plăteau taxa de salubrizare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Începând cu data de 17 noiembrie 2021 inspectorii Direcției Venituri din cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației au demarat o acțiune de verificare a persoanelor domiciliate la adresele pentru care nu a fost depusă declarația de impunere privind taxa specială de salubrizare sau pentru care au fost declarate ca domiciliate 0 persoane.

Potrivit informațiilor furnizate de către Primăria Sighet, pentru ziarmm.ro, numai în prima săptămână de control au fost depistate aproximativ 300 de persoane care nu plăteau această taxă de salubrizare, însă nu au fost aplicate sancțiuni. Trebuie spus că la Sighet se plătește 14 lei/persoană/lună pentru salubrizare, totalul fiind undeva la 600 de lei/tonă/lună.

„Avem deja o săptămână de controale și am depistat deja 300 de persoane care nu s-au declarat. Sunt imobile unde nu s-a prezentat nimeni pentru achitarea acestei taxe. Sighetenii depistați nu s-au prezentat la primărie să depună acea declarație. Este foarte greu, gunoiul se duce acum la Târgu Mureș. Noi plătim undeva la 600 lei/tonă și avem 700-800 de tone pe lună. Mulți bani și chiar acum vrem să cerem de la Oficiul Concurenței o subvenționare. Oricum vom încheia anul cu restanțe. Nu ne dorim să majorăm tariful către populație”, spun oficialii Primăriei Sighet, pentru ziarmm.ro.

Sighetenii trebuie să știe că declarațiile vor putea fi completate la fața locului, împreună cu inspectorii Direcției Venituri, iar în cazul în care nu va fi identificată nicio persoană la adresa verificată, va fi afișată o informare privind obligativitatea prezentării în termen de 3 zile lucrătoare la Primăria Sighet – camera 14, pentru a depune declarația privind numărul de persoanele care locuiesc la acea adresă.

„După șapte zile de la primirea notificării, în cazul neprezentării în vederea depunerii declarației amintite, se va trece la impunerea din oficiu cu numărul de persoane care rezultă domiciliate la acea adresă în baza de date a Serviciului Public de Evidență a Persoanelor. Au obligativitatea de a depune declarație de impunere privind taxa specială de salubrizare inclusiv persoanele care domiciliază în locuințe a căror proprietari rezultă decedați”, anunță Primăria Sighet.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole