Sighetu Marmatiei primeste peste 4,7 milioane de lei de la Guvernul Romaniei pentru reabilitarea a doua gradinite si a doua scoli

home camp2
home camp2
home camp2

La Sighetu Marmatiei au fost semnate patru din cele sapte contracte finantate de Guvernul Romaniei prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua. La semnarea contractelor au fost prezenti, in Sighetu Marmatiei, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea si senatorul de Maramures, Liviu Marian Pop, se arata intr-un comunicat de presa al CJ.

Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmatiei a declarat ca, cea mai mare suma se aloca Liceului Tehnologic Marmatia, unde banii aprobati de MDRAP pentru reabilitarea cladirii reprezinta 2.676.633,00 lei, in timp ce valoarea totala a investitiei este de 4.403.077,50 lei.

O alta suma de 1.025.863,00 lei s-a alocat pentru reabilitarea Scolii Gimnaziale nr. 10, Sighetu Marmatiei, unde valoarea investitiei este de 1.596.779,65 lei. Aproape 1 milion de lei reprezinta finantarea pentru reabilitarea, dotarea si extinderea a doua gradinite. Este vorba despre Gradinita cu program prelungit nr. 8, unde MDRAP a alocat, pe PNDL2, suma de 642.024,00 lei, valoarea totala a contractului fiind de 989.569,58 lei si Gradinita cu program prelungit nr. 7, unde suma acordata ca finantare este de 335.437,00 lei, iar valoarea totala a investitiei este de 1.071.349,21 lei.

”Avem si alte proiecte demarate in municipiul Sighetu Marmatiei, unele pe fonduri guvernamentale, altele pe fonduri europene. Pe PNDL2 asteptam semnarea altor trei contracte de finantare, tot de reabilitare a unitatilor educationale, in timp ce pe Programul ROUA (Romania – Ucraina) avem depuse aproximativ 10 proiecte transfrontaliere in suma totala de aproximativ 10 milioane de euro.

Acestea acopera mai multe domenii, respectiv sanatate, cultura, infrastructura, combaterea criminalitatii. Totodata, avem depus un proiect pe Axa 13, pe cultura si infrastructura, prin care se doreste reabilitarea unor cladiri importante, cu o valoare de aproximativ cinci milioane de euro”, a precizat primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Horia Scubli.

Gabriel Zetea: ”PNDL reprezinta un mecanism de finantare pentru proiectele administratiilor publice locale”

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca, PNDL reprezinta un mecanism de finantare pentru proiectele principale de dezvoltare ale tuturor administratiile publice locale din Romania.

”Fie ca vorbim despre canalizari, drumuri, aductiuni de apa, reabilitari de scoli, crese, gradinite, dispensare, toate aceste proiecte pot sa fie finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala. Sighetu Marmatiei a primit din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale sapte finantari pentru diverse proiecte, toate pe partea de educatie. Si il felicit pe primarul Horia Scubli pentru aceasta realizare, deoarece sunt putine comunitati care se intereseaza atat de mult de conditiile in care invata copiii.

Viitorul este al lor si, daca se ofera conditii bune de studiu, cu atat mai bune vor fi generatiile care vin in urma noastra. Ii voi multumi si fostului ministru al Educatiei, Liviu Marian Pop, care a militat, in timpul mandatului sau, pentru ca aceste finantari de la Ministerul Dezvoltarii Regionale sa vina in Sighetu Marmatiei. Primul criteriu de alocare a banilor pe PNDL2 este ca finantarile sa se atribuie pentru constructii, reabilitari de scoli, gradinite si crese. Faptul ca Ministerul Dezvoltarii a inteles ca este necesar sa finalizam toate proiectele de baza, este si meritul ministrilor pe care Maramuresul i-a avut in Guvernul Romaniei.

Pentru judetul Maramures avem o alocare de peste 700 de milioane de lei noi si este posibil ca si alte proiecte depuse de Sighetu Marmatiei sa fie semnate in cursul acestui an. In plus, Consiliul Judetean Maramures a demarat foarte multe proiecte in Maramuresul Voievodal si ma intereseaza ca cei din nordul judetului sa aiba aceleasi conditii de trai ca cei din sudul judetului. A venit momentul sa punem accent si pe zona de nord, fapt pentru care am inceput proiecte importante, atat in ceea ce priveste infrastructura rutiera, cat si magistrala de gaz de la Borsa sau alimentarea de la Runcu”, a precizat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. ccc

    domnu’ comunist Zetea, cu realizari 0 .. sa nu uitati sa scoateti din noue elevii sa ii imbracati in uniforma, pioneri ce mai, sa va aplaude … eu inca astept o ancheta pe tema asta, pe tema celor intamplate la sighet cand fostul ministru PLM, si Zetea au scos elevii din clase sa-i aplaude, stiti ca legea interzice folosirea copiilor in scopuri politice …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *