Simona Halep cere MTS reluarea finantarii Federatiei Romane de Tenis

Reclame home 1
Reclame home 1

Jucatoarea Simona Halep a solicitat, marti, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de facebook, ca Ministerul Tineretului si Sportului sa reia finantarea in regim de urgenta a Federatiei Romane de Tenis si a programelor sale, informeaza AGERPRES.

Sportiva sustine ca alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Tenis au fost ”democratice” si ca Ion Tiriac nu poate fi suspectat ca are vreun interes sa conduca FRT.

„Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi intarzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de Tenis, dl. Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma ca la ora actuala Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis. Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei”, a scris Halep in mesajul sau.

Ea considera ca viitorul tenisului romanesc risca sa fie „omorat” de birocratie. „Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme. In timpul in care amanarile sunt declarate ‘mari victorii’, proiectele mari pentru copii si juniori sunt oprite pe loc, pentru ca statul refuza sa le finanteze.

Nu trimitem destui copii la competitii, nu le platim antrenorii, nu le dam alimentatie, medicamentatie, pregatire fizica, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru ca domnul Tiriac nu apare inca intr-un registru!!! Iar daca nu apare intr-un registru, Ministerul nu stie, nu are habar cine a fost ales presedinte, chiar daca a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situatie este greu de inteles – viitorul tenisului romanesc chiar nu merita sa fie omorat cu totul de birocratie si declinare continua de responsabilitate. Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international”, spune Halep.

Fostul candidat la presedintia Federatiei Romane de Tenis, dar si la un post de vicepresedinte, Marius Vecerdea, tergiverseaza solutionarea apelului in procesul deschis de acesta prin care contesta alegerea lui Ion Tiriac la conducerea institutiei, arata conducerea FRT intr-un comunicat remis AGERPRES in urma cu o saptamana.

Ion Tiriac a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Tenis la 19 iunie, contracandidatul sau, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anuntand la finalul Adunarii Generale ca va contesta alegerile in instanta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole