Simpozionul economic austriaco-roman a oferit o sesiune dedicata oportunitatilor de afaceri in gospodarirea comunala

Reclame home 1
Reclame home 1

In cadrul intalnirii de joi, 15 martie 2018 care s-a desfasurat in Sala ”Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures, misiunea economica condusa de Ambasada Austriei – Sectia Comerciala a prezentat primarilor Maramuresului, dar si oamenilor de afaceri interesati, o sesiune dedicata oportunitatilor de afaceri in gospodarirea comunala.

Simpozionul economic austriaco-roman “Tehnologie si servicii  pentru gospodarire comunala” a reunit in Maramures, ultimul judet din Romania selectat de reprezentantii din Austria, un numar de 13 reprezentanti de pe piata de produse si servicii de gospodarire comunala din tara straina, se mai arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Firmele austriece participante, sub coordonarea Verei Maier -atasat comercial al Ambasadei Austriei – Sectia Comerciala-, si-au prezentat portofoliul de servicii, produse si tehnologii, explicand faptul ca orasele si comunele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri de gospodarire comunale din Europa.

Dintre acestea putem aminti CNS Messtechnik, expert in proiectare si verificare retele de alimentare si evacuare ape, ape uzate; Compost Systems furnizor de top in ceea ce priveste tratarea mecano – biologica a diferitelor tipuri de deseuri; un producator de beton polimeric cu istorie la nivel european- Duraton Polymerbeton; Evn Group, cu o expertiza in domeniul energiei si mediului – statii de epurare apa. Tencate Geosynthetics este un producator de varf european de textile geo-sintetice pentru o multitudine de aplicatii in constructiile civile.

Presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, alaturi de reprezentantii judetului au oferit informatii utile despre cele mai importante investitii derulate de Consiliul Judetean, obiectivele strategice pe termen scurt si lung ale judetului.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajare in judetul Maramures si-a prezentat obiectivele pe termen scurt si lung in domeniul de activitate, respectiv asigurarea functionalitatii Sistemului Integrat de Management al Deseurilor in judetul Maramures, un proiect major de infrastructura al Consiliului Judetean Maramures, precum si trecerea la o noua etapa prin implementarea conceptului de economie circulara.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Servicii de Apa si de Canalizare Maramures reglementeaza si controleaza furnizarea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare pentru un numar estimat de 400.000 de locuitori ai judetului. Preocuparea actuala a acestei asociatii este pregatirea aplicatiei pentru POIM 2014-2020, in vederea  derularii „Proiectul Regional de Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Maramures”, o investitie de valoare aproximata de 174 milioane de euro.

Un alt domeniu ce poate reprezenta interes pentru investitorii austrieci este cel al drumurilor judetene, unde S.C. Drumuri – Poduri Maramures S.A., o companie sub actionariatul institutiei Consiliului Judetean, intretine o retea de drumuri judetene de 786 km. Anul 2017 a reprezentat un an in care s-au initiat o serie de investitii in capacitatea tehnologica a acestei companii, astfel incat sa se imbunatateasca nivelul sau competitiv. In acest sens, se doreste continuarea acestei politici de crestere a competitivitatii si in anul 2018.

Ultima parte a acestei intalniri a fost una interactiva – de networking, unde companiile  austriece au fost puse fata in fata cu cele mai importante companii din acest domeniu din Maramures, pentru a stabili un prim contact si puncte comune de interes. Un lucru foarte important a constat in participarea activa si numeroasa a primariilor din judet in cadrul acestui seminar.

Primarii si-au aratat interesul concret in integrarea unor tehnologii si solutii de ultima ora in toate investitiile pe care le deruleaza sau sunt in curs de aprobare la nivelul comunitatilor locale pe care le reprezinta. Consiliul Judetean Maramures isi propune atragerea unor astfel de evenimente in judetul nostru, cu precadere a misiunilor economice derulate de reprezentantele diplomatice straine in Romania, iar in acest sens, Ambasada Austriei – Sectia Comerciala a promis includerea Maramuresului in misiunile sale anuale, dupa identificarea unor domenii de interes comun, se mai precizeaza in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Durus

    Oportunitati doar la banul public,nimic oportun pentru forta de munca.Pai la ape si alte oportunitati din banul public avem firme locale,nu cred ca e cazul ca si munca sa o dam muncitorilor austrieci.Dar sincer nu ne mai mira nimic,am inchis magazinele noastre cu multi angajati sa vina nemtii si sa lucreze cu personal putin,iar noi sa stam la cozi,exact ca in comunism.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole