Simpozionul Familia azi. In memoriam Pr. Ilie Moldovan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asociatia “MARAMURES pentru VIATA si FAMILIE”, in colaborare cu Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, organizeaza luni, 20 februarie, de la orele 17:30, la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare, editia I a Simpozionului Familia azi. In memoriam Pr. Ilie Moldovan.

Evenimentul va cuprinde o sesiune de comunicari despre familie. Vor lua cuvantul invitati din diferite domenii de activitate: Pr. Dr. Cristian STEFAN – “Familia, celula vie a societatii si a neamului romanesc”, Conf. Univ. Dr. Sebastian MOLDOVAN – “Cum se creste o familie?”, Conf. Univ. Dr. Delia SUIOGAN – “Rolul familiei in mediile traditionale. Devenire si actualitate”, psiholog Adela Ioana BONTOS – “Rolul familiei in formarea adolescentului”, avocat Norbert ANGHELESCU – “Copilul in societate si familie”.

In cadrul simpozionului vor fi oferite si cateva momente artistice sustinute de tineri din ATOCEM, ASCOR si Ansamblul Transilvania, care isi propun prin cantec sa evidentieze valoarea familiei.

Evenimentul este si un moment de cinstire a amintirii preotului profesor dr. Ilie Moldovan, trecut la Domnul in urma cu cinci ani. Parintele prof. Ilie Moldovan a realizat un adevarat apostolat prin tara, incercand sa salveze neamul de la pieire prin modelul personal de familie, dar si prin scrisul teologic, prin misiunea jertfelnica si cuvintele sale pline de traire si forta, pe care le-a rostit la intalnirile cu studentii, dar si la conferintele sustinute cu diferite ocazii. In ultimii ani ai vietii, pr. Ilie Moldovan a fost presedinte de onoare a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania. In memoria pr.prof.dr. Ilie Moldovan, duminica, 19 februarie, dupa Sfanta Liturghie, la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime”din Baia Mare va fi savarsit un parastas.

Totodata , la finalul simpozionului, Asociatia MARAMURES pentru VIATA si FAMILIE va prezenta Manifestarile Pro-Vita (editia a II-a), ce se vor desfasura pe parcursul lunii martie.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2