Simularea la Evaluarea Nationala 2019 incepe luni

PNL

In perioada 11-13 martie, elevii claselor VII-a si a VIII-a sustin Simularea pentru Evaluarea Nationala 2019.

La simularile din martie 2019, proba scrisa la matematica, elevii din clasa a VII-a vor avea in proportie de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La Limba si Literatura Romana, elevii trebuie sa dovedeasca faptul ca pot intelege un text literar sau nonliterar, sa sesizeze corectitudinea si valoarea expresiva a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de imbogatire a vocabularului, de asemenea, sa redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice si de punctuatie.

Modele de subiecte la simulare pentru Evaluarea Nationala la limba romana puteti gasi aici.

Modele de simulare Evaluarea Nationala matematica, puteti gasi aici.

Anul acesta, notele de la simularea Evaluarii Nationale 2019 si de Simularea examenului de Bac pot fi trecute in catalog, la cererea elevilor sau a parintilor, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei publicat in Monitorul Oficial. Astfel ca, elevii sau parintii trebuie sa completeze o cerere prin care solicita trecerea notei obtinute in catalog.

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, de cand s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Ministerului Educatiei Nationale precizeaza ca obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie.

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Nationala

In perioada 11-13 martie 2019 elevii de clasa a VII-a si a VIII-a vor sustin simularile la Evaluarea Nationala dupa urmatorul program:

11 martie 2019-Limba si literatura romana – proba scrisa
12 martie 2019-Matematica – proba scrisa
13 martie 2019-Limba si literatura materna – proba scrisa
22 martie 2019-Afisarea rezultatelor

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1