Sindicalisti din Confederatia ”Cartel Alfa” au pichetat Prefectura Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Sindicalisti din Confederatia ”Cartel Alfa” au pichetat Prefectura Maramures in cursul zilei de luni, 25 septembrie. La actiunea de pichetare a Institutiei Prefectului-Judetul Maramures au participat aproximativ 100 de persoane. O delegatie condusa de presedintele filialei maramuresene ”Cartel Alfa” Gheorghe Florin Hossu a fost primita de prefectul Vasile Moldovan. Au fost purtate discutii, iar sindicalistii au inaintat doua memorii.

Presedintele ”Cartel Alfa” filiala Maramures, Gheorghe Florin Hossu a declarat ca au fost demarate o serie de actiuni de protest, la nivel national, avand ca revendicari principale: blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului de catre angajati, respectiv modificarea Legii nr. 62/2011, pentru deblocarea negocierii si incheierii contractelor colective de munca la toate nivelurile, plecand de la varianta comuna a celor cinci confederatii sindicale inaintata Guvernului.

De asemenea, a sesizat reprezentantul Guvernului in teritoriu cu privire la probleme din unitatile administrativ-teritoriale Budesti si Cicarlau, unde nu s-au achitat salariile asistentilor personali. O alta discutie a vizat eventuala preluare de catre Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului a centrelor de adulti si copii, cu solicitarea preluarii actualului personal de serviciu existent.

Presedintele sindicatului ”Solidaritatea Sanitara” Sighetu Marmatiei, afiliata la ”Cartel Alfa”, Sorin Bodran a prezentant revendicari cu privire la aplicarea Legii salarizarii unitare, prin renuntarea la intentia de introducere a contributiilor in salariul de baza al angajatului, eliminarea sumelor aferente sporurilor pentru conditiile de munca la 30% din suma salariilor de baza stabilita, acordarea drepturilor de hrana, prin tichete de masa sau norme de hrana echivalente, introducerea personalului nemedical in anexa specifica sectorului sanatate si aplicarea sporurilor pentru intreg personalul din unitatile sanitare. O alta solicitare a fost de organizare a unui seminar regional pe tema serviciilor sociale pentru copii si adulti, in scopul de a beneficia de experienta asistentilor sociali si a servciilor oferite.

”Voi intreprinde demersurile necesare pentru informarea Guvernului Romaniei despre solicitarile dumneavoastra. In privinta salarizarii asistentilor personali din comunele Budesti si Cicarlau von efectua verificari, prin Corpul de control al prefectului. Vom purta discutii cu reprezentantii Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului si vom discuta toate problemele ridicate la nivel de judet in Comisia de Dialog Social”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Federatia Solidaritatea Sanitara si Confederatia Cartel Alfa vor picheta simultan, in aceasta saptamana, Ministerul Muncii si Justitiei Social si Ministerul Muncii pentru revendicarile mentionate.

Institutia Prefectului-Judetul Maramures a inaintat, la nivel central, o adresa cu revendicarile sindicale, discutiile purtate si memoriile inaintate de catre liderii sindicali maramureseni.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Emil

    Decât să preia episcopia centrele respective mai bine sa le preia cultul Penticostal întrucât episcopul este un Chereches clonat …….

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole