Sindicalistii de la Sanitas ameninta cu proteste de strada dupa 15 septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Membrii Federatiei Sanitas din Romania afirma ca vor iesi in strada dupa 15 septembrie, daca, pana la aceasta data, autoritatile nu vor lua masuri pentru solutionarea listei de revendicari sindicale, potrivit unui comunicat al sindicalistilor, remis, marti, AGERPRES.

“Federatia Sanitas va relua pichetarile Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Sanatatii imediat dupa data de 15 septembrie 2014, daca autoritatile responsabile nu vor lua masuri urgente pentru solutionarea listei noastre de revendicari. Este vorba in primul rand de extinderea prevederilor contractului colectiv de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati sanitar-veterinare si publicarea lui in Monitorul Oficial”, a declarat presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu.

Potrivit acestuia, lista de revendicari se refera la eliminarea inechitatilor din sistemul de salarizare, precum si la cresterea veniturilor tuturor angajatilor din sistemul sanitar, asistenta sociala si din unitatile medico-sociale cu minimum 10% pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, se doreste deblocarea posturilor din sistemul sanitar, asistenta sociala si din unitatile medico-sociale.

“Federatia Sanitas din Romania a decis, pe 9 iulie a.c., sa suspende actiunile de protest pana la data de 15 septembrie 2014, pentru a da posibilitatea reprezentantilor Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile noastre. Constatam, insa, ca la apropierea termenului de solutionare a acestor revendicari niciuna dintre solicitarile noastre nu a fost finalizata, ci, dimpotriva, s-au inmultit cazurile de neacordare a tichetelor de masa si chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente”, se spune in comunicat.

Aproximativ 100 de membri ai Federatiei Sanitas din Romania au pichetat, pe parcursul lunii iunie, sediul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Muncii, solicitand in principal cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand cu 1 iulie, si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2