Sindicaliștii de la Spiru Haret Maramureş vor intra în grevă de avertisment miercuri, 19 ianuarie 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În baza rezultatelor referendumului desfășurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, s-a hotărât declanşarea GREVEI DE AVERTISMENT miercuri, 19 ianuarie 2022, de către membrii de sindicat Spiru Haret Maramureş.

Protestul membrilor este cauzat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor sindicale din educaţieși de a adoptamăsuri concrete pentru:

  1. ACORDAREA, încă de la începutulanului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar șinedidactic);
  2. ALOCAREA procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației;
  3. ADOPTAREA  UNEI MĂSURI LEGISLATIVE DE NATURĂ REPARATORIE,prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017;
  1. ACORDAREA SPORURILOR PENTRU CONDIȚII DE MUNCĂ prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017;
  2. PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă;
  3. SUPLIMENTAREA NUMĂRULUI DE POSTURI DIDACTICE AUXILIARE ȘI NEDIDACTICE necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea încondiții cât maibune.

“Concret, miercuri, acolo unde există membri ai Sindicatului din Învăţământul preuniversitar „SPIRU HARET” Maramureş, în intervalul orar 11:00-13:00 va avea loc acţiunea de protest prin încetarea lucrului în unitățile și in instituțiile de învățământ din Maramureş.

Membrii de sindicat vor fi prezenţi în unităţile şcolare, dar nu vor desfăşura activităţi de predare/învăţare/evaluare ci doar de supraveghere a copiilor şi elevilor.

Este o grevă de avertisment privind nerespectarea legislaţiei şi a măsurilor impuse, de legea în vigoare, privind drepturile salariale şi condiţiile de muncă ale personalului angajat, finanţarea învăţământului şi neacordarea respectului cuvenit pentru cea mai importantă categorie profesioanală”, a menţionat preşedintele Sindicatului din Învăţământul preuniversitar „SPIRU HARET” Maramureş, Pop Daniel.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2