Sindicalistii din administratie pregatesc noi actiuni de protest

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

protest-sindicate-hotnewsSambata, 20 august, la Suceava avut loc Biroul Executiv al Federatiei Sindicatelor Pro Administratiei, in cadrul caruia s-au luat mai multe decizii cu privire la viitoarele actiuni ale sindicalistilor.

“Trimitem scrisoare catre domnul Bogdan Iuliu Hossu, ca membrii fiind ai acestei federatii (Cartel Alfa n.r)  prin care solicitam demararea actiunilor de protest, adica sa hotarasca asta in comitetul federal al Cartel Alfa. Propunem, printre altele, urmatoarele: 10.000-50.000 de manifestanti in Bucuresti in perioada celei de-a doua jumatati a lunii septembrie sau pichetarea cu cate 100 de membri in fiecare zi.

O alta ar fi un miting cu asistentii personali impreuna cu tot ce inseamna administratie. Totodata, vom merge pana la greva foamei in Bucuresti daca nici una nu se va rezolva. Scrisoarea va fi transmisa in cursul saptamanii viitoare si va fi publicata pe site-ul nostru”, a spus Liviu Pop, prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Pro Administratie.

La sedinta sindicalistilor a participat si senatorul Ovidiu Dontu, care a i-a asigurat pe acestia ca tichetele de masa vor fi deblocate in curand pentru personalul contractual si functionari.

“La intalnirea aceasta a participat domnul senator de Suceava, Dontu Ovidiu. El ne-a asigurat, fiind presedintele Comisiei Juridice din Senat, ca tichetele de masa vor cele mai repede deblocate pentru bugetari, atat personal contractual, cat si functionari din administratia publica locala. Asta e rezolvabil 100% imediat.

Tot dansul ne-a promis ca va discuta despre aplicarea legii salarizarii unitare pentru administratia publica locala. A treia problema, sa oblige la negocierea contractelor, nu cum e acum. Am solicitat depolitizarea functiei publice, pentru a fi corpul functionarilor publici sub control parlamentar”, a adaugat Liviu Pop.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. sindicatul

    ”Săracii Europei: în România, 40% din populaţie trăieşte în mizerie. Românii se împrumută la rude şi prieteni ca să îşi plătească utilităţile,,

    Reply
  2. oana

    Din cei aprox. 263.000 mii de bugetari doar 70.000 mii sunt din administratia publica locala restul sunt din admin. publica centrala si municipiul Bucuresti la care s-au dublat sau chiar triplat salariile iar cei din admin. publica locala traiasc cam 60% cu minimul pe economie dar vrem o administratie moderna la standarde mari performanta cu saraiul de mizerie. Daca salariatii din administratie sunt reprezentanti statului in teritoriu cum ii respecta Statul ? cu aceste salarii de mizerie?. Vrem performanta dar suntem la coada europei. Ma ingrozesc cand ma uit la tv si vad cat se fura, persoane in care aveai oarecum speranta si constati ca sunt niste mafioti care au pradat tara. Ce trebuie sa facem sa ne mutam in alta tara? Ce viitor au copii nostrii? NICI UN VIITOR. Atat cat mai este de furat va mai merge dupa care potopul. Haideti sa ne sustinem reciproc nu sa dam cu piatra asa cum fac unii si alti profita de acest lucru . O zi buna.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *