Sindicalistii din invatamant picheteaza Inspectoratul Scolar Judetean Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

isj-maramuresSindicatul Liber din Invatamant Maramures va picheta vineri, 18 martie, intre orele 12.00 si 13.00, sediul Inspectoratului Scolar Judetean, deoarece conducerea acestei institutii refuza avizarea statelor de personal si de plata care cuprind sporurile pentru conditii vatamatoare si periculoase prevazute de lege.

„Pana la aceasta ora, aproximativ 99% dintre unitatile scolare din Maramures au sentinte definitive pe aceasta speta pentru personalul nedidactic, auxiliar si didactic, iar acestea nu sunt puse in aplicare.

Majoritatea angajatilor care trebuie sa beneficieze de aceste sporuri o reprezinta personalul nedidactic, categorie de angajati cu cele mai mici salarii din sistemul de invatamant.

Desi sentintele Curtii de Apel Cluj sunt foarte clare in ceea ce priveste obligatia inspectoratului scolar, respectiv avizarea statelor de plata care cuprind acordarea sporului pentru conditii periculoase si vatamatoare, Inspectoratul Scolar Judetean refuza sistematic aplicarea actelor normative in vigoare, precum si a hotararilor judecatoresti”, a spus, intr-un comunicat de presa, Ioana Petreus, presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2