septembrie 24, 2021

Sindicalistii din invatamantul maramuresean apeleaza la ministrul Educatiei. Vezi de ce

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

protest isj maramures 2Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a transmis catre ministrul Educatiei, Adrian Curaj, o adresa cu privire la problema sporurilor pentru conditii vatamatoare si periculoase ce se cuvin personalului nedidactic, auxiliar si didactic din judet.

Sindicalistii au ales sa apeleze la ministru din cauza faptului ca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu a avizat inca statele de personal si de plata referitoare la aceste sporuri.

„Solicitam avizarea statelor de personal si de plata care cuprind sume reprezentand sporul pentru conditii periculoase si vatamatoare in baza legislatiei in vigoare confirmata si de instantele judecatoresti prin hotararile pronuntate pe aceasta speta.

Asteptam un punct de vedere al Ministerului privind acordarea sporului pentru conditii periculoase si vatamatoare lunar, pe stat de plata”, se arata in adresa trimis de SLI Maramures.

De asemenea, sindicalistii au mai precizat in respectivul document (transmis si catre Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania) ca vor continua actiunile de protest pana cand Inspectoratul Scolar Judetean va aviza statele de personal si de plata.

In urma cu 10 zile, aproximativ 150 de sindicalisti au pichetat sediul ISJ pentru a solicita rezolvarea situatiei.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Bonis

    Sa stea linistiti,in anii care vin o sa intre multi dintre ei direct in somaj datorita depopularii.Parintii elevilor castiga salarii de cacao astfel incat,mai ales cei tineri, o sa emigreze spre zone in care poti sa traiesti decent.Daca nu le place in invatamant,4-5 ore pe zi,weekend liber ,2-3 luni vacanta sa vina in putinele fabrici existente,in praf, mizerie,norme exagerate si salarii sub 1000 de lei.Bonus sambete si dumineci lucrate,nopti nedormite si fara nicio perspectiva.Acolo sa vada conditii periculoase si vatamatoare.

    Reply
  2. adriana

    Da ce remuneratie are lidera de sindicat judetean, d-na petreus ioana? Se povesteste prin urbe ca depaseste zeci de milioane/luna Este adevarat? Sa-si publice propria declaratia de avere apoi iesim in strada.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2