Sindicaliștii din Maramureș protestează azi la Cluj. Nemulțumiri la Sănătate și Educație, dar și poliție

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Joi, 27 octombrie, ora 12.00, membrii SANITAS, împreună cu alte organizații ale C.N.S.L.R. – Frăția, au declanșat în cele 8 euroregiuni din țară acțiuni de protest pentru a atrage atenția asupra consecințelor crizei economice, care afectează în special cetățenii cu venituri mici. Acțiunile se desfășoară în contextul unor inițiative similare la nivel european. La București, membrii Sanitas pichetează Ministerul Muncii și Ministerul Energiei.
„Este nemulțumirea generală a tuturor lucrătorilor din Romania legat de criza costului vieții, criza prețurilor umflate la utilități, care au scăzut dramatic nivelul de trai al lucrătorilor. Actuala criză nu este generată de creșterea de salarii. Iar cei din Sanitas sunt nemulțumiți de Legea salarizării unitare, dar nu numai cei din Sanitas, ci și toți lucrătorii, pentru că această lege trebuia să fie deja implementată pană la 1 ianuarie 2022, dar e îndelung așteptată. Maramureșul participă cu aproximativ 50 de persoane la protestul de azi, toate categoriile vizate. Protestăm în Cluj, toate structurile CNSLR Frăția, județele din Nord-Vestul țării, în fața Prefecturii Cluj.
În 9 decembrie ar urma să aibă loc un euro-miting, pentru a trage un semnal de alarmă legat de sărăcia în care se afundă tot mult europenii din cauza exploziei prețurilor, respectiv din cauza războiului ruso-ucrainean”, a declarat Mircea Ciocan, liderul Sanitas Maramureș.
„Membri ai sindicatelor Sanitas din cadrul Uniunii Județene SANITAS Maramureș, împreună cu sindicaliștii din alte sectoare de activitate, au participat azi la mitingul confederației CNSLR Frăția organizat pe platoul din fața Prefecturii Cluj. La miting au mai participat sindicaliști din județele Satu Mare, Bistrița, Bihor, Sălaj și Cluj. Protestul de azi atrage atenția guvernanților asupra scăderii dramatice a nivelului de viață al salariaților atât din sectorul public cat si din cel privat si cere imperativ adoptarea de măsuri de creștere al nivelurilor veniturilor si pensiilor pentru compensarea pierderilor generate de actuala criză a facturilor”, transmite Sanitas Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole