Sindicalistii din sanatate declanseaza luni greva generala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

sanitas-5Sindicalistii membri ai Federatiei Sanitas vor declansa luni, de la ora 7:00, greva generala in toate spitalele din tara ca urmare a faptului ca nu au ajuns la o solutie cu autoritatile pe Legea salarizarii unitare, a declarat vineri pentru AGERPRES, prim-vicepresedintele federatiei, Marius Sepi.

Acesta este ultima etapa a actiunilor de protest ale Federatiei, care au fost demarate in septembrie, prin organizarea, in fiecare zi de marti, a unei actiuni denumite generic “O marti a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finantelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sanatatii si pe 11 octombrie Palatul Parlamentului. Pe 12 octombrie a avut loc o greva japoneza, cu purtarea de banderole albe.

Sindicatele din Sanatate sunt nemultumite pentru ca personalul TESA si functionarii publici, medicina scolara si asistenta sociala nu au primit majorari salariale pentru intermediul OUG 20 si OUG 43 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016. Solutia propusa de sindicate a fost de includere a modificarilor in ordonanta atunci cand va fi dezbatuta in Parlament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *