Sindicalistii din sanatate solicita cresterea salariilor cu 50%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania solicita Ministerului Sanatatii sa includa in calculul pachetului de baza o crestere a salariilor cu cel putin 50% si finantarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, avand in vedere amanarea intrarii in vigoare a pachetului de baza de servicii medicale.

‘Luand act de prorogarea datei de intrare in vigoare a pachetului de baza de servicii medicale pe motivul consultarii cu toti factorii interesati, anuntata de domnul prim-ministru, Victor Ponta, solicitam Ministerului Sanatatii sa includa in calculul pachetului de baza o crestere a salariilor cu cel putin 50% si finantarea reducerii semnificative a deficitului de personal.

Acest lucru se poate realiza prin includerea in costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de baza a sumelor necesare pentru aceste masuri’, se precizeaza intr-un comunicat al Federatiei transmis, vineri, AGERPRES.

In situatia in care negocierile privind cresterile salariale esueaza, Consiliului de coordonare al Federatiei va lua in considerare organizarea unui program de proteste, se spune in comunicat.

Reprezentantii sindicatului sustin ca, pana in acest moment, consultarile privind principiile de alcatuire a pachetului de baza au fost ‘cvasi-inexistente, filosofia alcatuirii acestuia ramanand o necunoscuta’, si spera ca de aceasta data realizarea pachetului va beneficia de transparenta necesara.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *