Sindicat: Trei sferturi din medici lucreaza incontinuu mai mult de 24 de ore

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

medic-1Trei sferturi din medici lucreaza incontinuu mai mult de 24 de ore, iar 30% ajung sa depaseasca o durata de munca legata chiar si de 33 de ore, se arata intr-un studiu privind garzile medicilor, realizat de Centrul de Cercetare si Dezvoltare Sociala “Solidaritatea”, la comanda Federatiei Sindicale “Solidaritatea Sanitara”, informeaza AGERPRES.

Pana la acest moment au raspuns la chestionar 1.032 de medici, potrivit unui comunicat al Federatiei, remis, sambata, AGERPRES.

“Demersul a fost initiat in contextul in care Ministerul Sanatatii a refuzat in mod sistematic modificarea Regulamentului de garzi in sensul respectarii legislatiei muncii, toti ministrii dovedindu-se pana acum indiferenti atat la argumentele juridice cat si la dovezile stiintifice prezentate de Federatia “Solidaritatea Sanitara”. In conditiile in care datele arata ca situatia este in continua agravare, este evident ca lipsa deschiderii la dialog a ministrului Sanatatii, Vlad Vasile Voiculescu, fata de Federatia “Solidaritatea Sanitara” (organizatie reprezentativa la nivelul sectorului Sanatate) dauneaza atat medicilor cat si pacientilor”, se arata in comunicat.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *