Sindicatele vor sa evite concedierile la Ford, dupa majorarea investitiilor pentru vehicule electrice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sindicatul angajatilor auto din SUA (UAW) discuta cu Ford Motor in privinta modalitatilor in care pot fi evitate concedierile la producatorul auto american, dupa ce noul director general Jim Hackett a anuntat, saptamana aceasta, ca va reduce dramatic costurile si va majora investitiile in vehicule electrice, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Costurile materiale vor fi reduse cu zece miliarde de dolari (8,5 miliarde de euro), iar cele cu tehnologia cu patru miliarde de dolari, prin noi acorduri cu furnizorii, reducerea prototipurilor si a timpului de dezvoltare a produselor. Pana in anul 2022, cheltuielile cu motoarele cu ardere interna vor fi reduse cu o treime, in timp ce investitiile in electrificare, estimate pana acum la 4,5 miliarde de dolari, vor fi majorate. Alte sapte miliarde de dolari vor fi alocate SUV-urilor si camioanelor, care sunt mai profitabile.

“Facem eforturi pentru a afla ce inseamna pentru noi electrificarea. Le-am spus din timp ca vrem sa fim parte din acest proces”, a afirmat vicepresedintele UAW, Jimmy Settles, care este si seful sindicatului Ford. Acesta a adaugat ca “pana in acest moment cei de la Ford au fost de acord ca este in interesul companiei si al angajatilor sa fim parte din proces”.

Settles a explicat ca s-a intalnit, recent, cu Hackett, care vrea sa gaseasca noi oportunitati pentru angajatii UAW in acest proces de trecere la vehicule electrice.

“Asamblarea masinilor ar putea fi diferita, dar seful Ford nu vrea sa faca concedieri. Este consecvent in declaratii si sunt optimist ca-si va respecta angajamentele”, a declarat Hackett.

In urmatorii cinci ani, Ford intentioneaza sa lanseze 13 vehicule electrice sau hibride.

Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *