Sindicatul handbaliștilor consideră iresponsabilă decizia FRH de a relua competițiile interne

PNL

Sindicatul Handbaliştilor din România consideră că decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal de a relua campionatele interne, pentru a stabili astfel campioanele pe terenurile de joc, este una iresponsabilă, fiind luată fără a-i consulta pe sportivi, relatează Agerpres.

“Sindicatul Handbalistilor din România îşi exprimă public dezacordul faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al FRH din dată de 22.04.2020, cu privire la reluarea campionatelor, atât de seniori, cât şi de juniori. Decizia FRH este luată fără a se consulta în prealabil cu SHR, reprezentantul legitim al sportivilor, cu privire la această hotărâre ce pune în pericol integritatea jucătorilor. Având în vedere lipsa totală a dialogului, vă aducem la cunoştinţă că majoritatea sportivilor şi-au exprimat dezacordul faţă de hotărârea CA al FRH”, se arată în comunicatul sindicatului.

Reprezentanţii sindicatului speră ca MTS să sancţioneze decizia FRH: “Suntem convinşi că Ministerul Tineretului şi Sportului va sancţiona această hotărâre hazardată şi iresponsabilă a CA al FRH. (…) Dacă vor continuă cu acelaşi mod de abordare lipsit de transparenţă şi dialog, cu toate părţile implicate în fenomenul handbalistic din România, inclusiv cu sportivii reprezentaţi legal de către SHR, probabil că în teren vor fi doar cei care au luat această decizie”, se mai arată în documentul citat.

Sindicatul Handbaliştilor din România prezintă şi poziţia Asociaţiei Europene a Sportivilor de performanţă (EU ATHLETES) privind impactul Covid-19 asupra sportului.

“Astăzi, solicităm federaţiilor sportive, ligilor şi cluburilor să se angajeze şi să se implice activ împreună cu asociaţiile de sportivi şi jucători în găsirea răspunsului sportului la actuala criză. Abordarea acestei situaţii trebuie să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale sportivilor şi un proces adecvat de luare a deciziilor. Este pur şi simplu inacceptabil ca deciziile care afectează mediul de viaţă al sportivilor să fie luate fără consultare şi acord”, mai precizează documentul.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că membrii Consiliului de Administraţie al FRH au votat în cadrul unei şedinţe video propunerea federaţiei ca toate meciurile din campionatele interne să se dispute ‘într-o formulă mai restrânsă’, astfel încât să se stabilească echipele campioane până la finalul lunii iunie. Astfel, primele meciuri a urma să aibă loc la 31 mai în cadrul Ligii Naţionale masculine.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1