Siria: 43 de persoane ucise in raiduri ale coalitiei anti-SI, potrivit OSDO

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin 43 de persoane, printre care 36 de membri ai familiilor unor jihadisti ai gruparii Stat Islamic (SI), au fost ucise sambata in lovituri aeriene atribuite coalitiei internationale conduse de SUA, in estul Siriei, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP, titrat de Agerpres.

‘Cel putin 36 de civili, printre care 17 copii, au fost ucisi in zori in raiduri ale coalitiei anti-SI impotriva satului Abu el-Hosn’, controlat de gruparea jihadista in provincia Deir Ezzor, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

El a mentionat ca exista si alte sapte victime, fara a putea preciza deocamdata daca este vorba despre civili sau combatanti.

Potrivit directorului OSDO, ‘este vorba de cel mai grav bilant de la declansarea, pe 10 septembrie, de catre Fortele Democrate Siriene (FDS) a ofensivei’ impotriva ultimului bastion al SI in aceasta zona de frontiera cu Irak.

Coalitia condusa de SUA intervine in sprijinul luptatorilor kurzi si arabi ai FDS, care duc ofensiva la sol.

Coalitia si-a intensificat recent raidurile aeriene in contextul in care operatiunea la sol bate pasul pe loc de la finele lui octombrie, iar FDS au fost supuse contraatacurilor jihadistilor si au pierdut toate pozitiile cucerite dupa 10 septembrie.

Coalitia a dezmintit permanent ca loviturile sale ar viza locuitori ai sectorului jihadist. ‘Evitarea pierderilor civile constituie prioritatea noastra absoluta atunci cand lovim tinte militare legitime’, a declarat miercuri pentru AFP purtatorul de cuvant al coalitiei, colonelul Sean Ryan.

Marti, cel putin 38 de persoane – in principal rude ale jihadistilor -, printre care 13 copii, au murit in raiduri aeriene atribuite coalitiei in localitatea Al-Chaafa, in acelasi sector.

Foto: The New York Times, arhiva

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole