Siria: Contraofensiva a armatei in nord-vestul tarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pistol1Armata siriana inainta sambata in directia Jisr al-Shughur, oras din nord-vestul tarii cucerit de rebeli in urma cu doua saptamani si de unde vrea sa salveze 250 de soldati si familiile acestora, asediati intr-un spital, a informat un ONG, citat de agentia France Presse.

Situat in apropiere de granita cu Turcia — tara favorabila rebeliunii — si la periferia provinciei Latakia — bastion al regimului—, orasul a cazut pe 25 aprilie in mainile membrilor Frontului Al-Nosra, filiala siriana a organizatiei Al-Qaida, si aliatilor acestora.

Armata a lansat miercuri o contraofensiva pentru a incerca sa salveze soldati, familiile acestora si civili simpatizanti ai regimului blocati in spital de la caderea orasului. Acest spital se afla la periferia de sud-vest a localitatii Jisr al-Shughur, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

„Fortele regimului si luptatorii proguvernamentali sunt in prezent la doi kilometri de spital si doresc sa salveze cu orice pret cele 250 de persoane asediate acolo”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.
„Lupte violente au avut loc sambata intre armata si rebelii care incearca de doua saptamani sa ia cu asalt spitalul”, a precizat el.

Pentru moment nu este clar cum au reusit soldatii blocati in spital sa reziste timp de doua saptamani.
Regimul sirian a suferit in ultimele luni o serie de infrangeri militare, printre care pierderea oraselor Idleb, capitala provinciei cu acelasi nume, si Jisr al-Shughur, dupa victorii succesive obtinute timp de peste un an in fata rebelilor care din 2011 incearca sa il rastoarne de la putere.

Declansat in martie 2011 prin pasnice manifestatii antiguvernamentale reprimate in sange, conflictul din Siria a degenerat intr-un complex razboi civil, soldat cu peste 220.000 de morti.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole