Siria: Moscova invita Israelul si Iranul la ”retinere”, declarandu-se decisa sa aprofundeze relatiile cu Teheranul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia cheama la ‘retinere’ dupa loviturile israeliene asupra infrastructurii iraniene in Siria, a declarat joi ministrul adjunct de externe rus Mihail Bogdanov, exprimand ‘ingrijorarea’ Rusiei in legatura cu escaladarea tensiunilor in regiune, relateaza AFP si RIA Novosti, informeaza AGERPRES.

‘Am stabilit contacte cu fiecare parte, invitam toate partile la retinere’, a afirmat inaltul responsabil rus, adaugand:’Desigur, aceasta suscita ingrijorarea intregii lumi’.

Aceste lovituri intervin la nici o zi dupa intalnirea de la Moscova intre presedintele rus Vladimir Putin si premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Evocand situatia din Orientul Mijlociu, presedintele rus a apreciat ca aceasta este ‘din pacate foarte grava’ si a spus ca doreste sa ‘caute solutii’ impreuna cu premierul Netanyahu dupa retragerea SUA din acordul nuclear iranian.

Tensiunile intre Israel si Iran in teatrul de conflict sirian au inregistrat joi dimineata o brusca escaladare, cu tiruri de rachete, pentru prima oara, direct atribuite Iranului asupra unor pozitii israeliene, provocand o riposta viguroasa din partea statului israelian in Siria.

Primele linii israeliene din Platoul Golan au fost lovite de un baraj de aproximativ 20 de proiectile si de rachete lansate – conform armatei israeliene – de fortele iraniene, de cealalta parte a liniei de demarcatie in Siria.

Armata israeliana a lovit ca represalii in noaptea de miercuri spre joi zeci de tinte militare iraniene in Siria, intre care si un radar militar.

In acelasi timp, un alt ministru de externe adjunct rus – Serghei Riabkov – a declarat ca Rusia este ferm hotarata sa continue sa aprofundeze relatiile cu Iranul, in pofida deciziei SUA de a se retrage din acordul nuclear international si de a impune noi sanctiuni impotriva Teheranului, potrivit Reuters, care citeaza agentia de presa rusa Interfax.

Presedintele american Donald Trump a anuntat marti retragerea SUA din acordul din 2015 cu Iranul si a spus ca Washingtonul pregateste noi sanctiuni impotriva Iranului pentru a se asigura ca nu dezvolta arme nucleare.

Serghei Riabkov este asteptat joi la Teheran pentru consultari in legatura cu situatia creata in jurul acordului nuclear iranian, dupa denuntarea de catre SUA a documentului, a declarat pentru Interfax, sub rezerva anonimatului, o sursa diplomatica iraniana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2