Siria: Operatiunile aeriene ruse vor dura trei-patru luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

avion de luptaCampania de lovituri aeriene ruse in Siria va dura „trei-patru luni” si se va intensifica, a declarat vineri presedintele Comisiei pentru afaceri externe din Duma, camera inferioara a parlamentului federal rus, Aleksei Puskov.

„Exista totdeauna un risc de stagnare, dar Moscova vorbeste de trei-patru luni de operatiuni”, a afirmat Puskov intr-o declaratie pentru postul de radio francez Europe 1, dupa cum relateaza AFP citata de Agerpres.

Intrebat daca loviturile aeriene ruse se vor intensifica, deputatul rus a raspuns: „Absolut”.

Aviatia rusa a lansat miercuri primele sale atacuri impotriva pozitiilor Statului Islamic din Siria, dupa ce Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului federal rus) a aprobat cererea presedintelui Vladimir Putin privind utilizarea fortelor aeriene ruse in sprijinul armatei siriene care lupta impotriva jihadistilor.

Moscova a subliniat legalitatea acestei operatiuni, efectuata la solicitarea presedintelui sirian Bashar al-Assad, si a respins afirmatiile occidentalilor potrivit carora atacurile ar fi putut viza si alte obiective decat cele ale Statului Islamic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2