Siria: Trump si Putin au discutat despre zonele de securitate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele american, Donald Trump, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au avut marti “o foarte buna discutie” telefonica privind Siria, in cursul careia au abordat chestiunea zonelor de securitate, potrivit unui comunicat al Casei Albe, scrie AFP, informeaza AGERPRES.

Cu acest prilej, cei doi sefi de stat au cazut de acord asupra principiului unei intalniri bilaterale in marja summitului G20, organizat la inceputul lunii iulie, la Hamburg, in Germania.

A treia discutie telefonica intre cei doi presedinti de la instalarea lui Donald Trump la Casa Alba in ianuarie a fost prima dupa aparitia unor tensiuni intre Moscova si Washington pe fondul loviturilor americane in Siria.

Cei doi lideri politici au convenit ca “suferintele din Siria dureaza deja de prea mult timp” si ca toate partile trebuie sa faca tot posibilul pentru a pune capat violentelor, a subliniat executivul american.

Discutia s-a referit in special la “zonele de securitate sau la detensionarea situatiei pentru a se ajunge la o pace durabila”, a precizat comunicatul Casei Albe.

Potrivit Kremlinului, cei doi presedinti si-au mai exprimat dorinta intensificarii dialogului dintre ministrii de externe ai celor doua tari pentru a gasi o rezolvare a conflictului din Siria.

De asemenea, Donald Trump si Vladimir Putin au reafirmat dorinta de “a actiona impreuna pentru eradicarea terorismului”, potrivit Casei Albe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *