Sistem de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate pentru cancer, lansat in Romania

Sistemul unic informational de diagnostic molecular si identificare a celei mai eficiente terapii personalizate tintit (OnCompass) a fost lansat si in Romania, conform Agerpres.

“OnCompass este un instrument cu ajutorul caruia medicii specialisti oncologi pot ghida tratamentul pacientilor cu cancer, alegand cea mai potrivita terapie atat din cadrul medicamentelor existente pe piata, cat si din cadrul celor aflate in curs de inregistrare, in diverse studii clinice in Europa si in alte regiuni ale globului, facilitand ulterior includerea acestor pacienti in aceste studii.

Peste 30 de medicamente tintite pot fi recomandate de medicii specialisti oncologi pacientilor care sufera de cancer si peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice si vor fi inregistrate in viitorul apropiat. Pe baza OnCompass, medicii specialisti oncologi din Romania vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular si terapia tintita intr-o strategie personalizata fiecarui pacient”, precizeaza un comunicat de presa remis luni AGERPRES de compania dezvoltatoare.

Sistemul lansat detecteaza si analizeaza 58 de gene, cele mai relevante din punctul de vedere clinic si pentru care exista corespondenta la nivel de terapii tintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuala si care intervin in aparitia si evolutia ulterioara a cancerului.

Diagnosticul molecular rezultat in urma acestei analize este integrat ulterior intr-un sistem informational complex si unic in lume si determina optiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient in parte.

“OnCompass”, concept revolutionar dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co, precum si cele mai noi tendinte in domeniul terapiei personalizate in cancer au fost prezentate in cadrul unei Expert Meeting care a avut loc la Bucuresti si la care au participat cei mai reputati medici oncologi si specialisti din Romania, precum si fondatorul companiei, dr. Istvan Peták, specialist oncolog de reputatie internationala.

Specialistul a declarat ca provocarea actuala in domeniul terapiilor anticancer este asocierea defectiunilor genetice cunoscute in prezent cu medicamentele anticancerigene si cu agentii terapeutici tintiti.

Potrivit acestuia, diagnosticul complex si inovator obtinut prin efectuarea testelor moleculare creste semnificativ sansele de stopare a evolutiei tumorii canceroase si de identificare de catre medicul specialist a celui mai eficient tratament.

“OnCompass” este disponibil in Romania prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice si pentru companii care furnizeaza echipamente si dispozitive medicale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1