Sistemele autonome vor ajunge si pe masinile de 10.000 de euro: Nissan Micra se va conduce singura peste un deceniu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

nissan micra copyNissan anticipeaza ca o versiune avansata a sistemului sau Propilot de condus autonom va fi disponibila inclusiv pe modele subcompacte precum Micra intr-un interval de un deceniu.

Tehnologiile autonome incep sa-si faca aparitia tot mai frecvent pe masinile de serie, insa costurile mari determina producatorii sa le implementeze doar pe modele premium sau din segmentul SUV-urilor.

De exemplu, Nissan va introduce in a doua jumatate a anului pe Qashqai functia Propilot, care permite controlarea autonoma a directiei si franelor pe autostrazi. Pe masura ce tehnologia se va maturiza, iar costurile de implementare vor scadea, astfel de functii vor fi disponibile si pe modele mai accesibile.

Potrivit unor surse citate de publicatia Autocar, urmatorul pe lista japonezilor este modelul electric Nissan Leaf, iar producatorul a confirmat ca intr-un interval de numai 10 ani sistemele autonome vor fi disponibile inclusiv pe subcompacta Micra, care in Romania costa putin peste 11.000 de euro.

Mai multe pe automarket.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole