Sistemul de asigurari sociale, la pamant. Ce pensie vei incasa daca ai un salariu de 2.000 de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Scaderea natalitatii, migratia romanilor și evaziunea conduc spre o realitate ingrijoratoare pentru anii viitori. Numarul persoanelor care vor ieși la pensie va crește exploziv, in schimb cel al salariatilor nu va tine pasul, ceea ce inseamna ca viitorilor varstnici nu va mai avea cine sa le achite pensia, scrie evz.ro.

Potrivit unui studiu prezentat de Lucian Anghel, președintele BCR Pensii, in cadrul unui seminar economic, daca in 2013 unul din cinci romani avea peste 65 de ani, in anul 2060, atunci cand copiii din ziua de azi vor ieși la pensie, unul din trei romani va avea peste 65 de ani, varsta la care se iese la pensie. Daca numarul noilor nascuti va continua sa scada in același ritm ca in ultimii zece ani, atunci peste cateva zeci de ani se va ajunge ca in Romania sa fie mai multi batrani de peste 80 de ani decat tineri cu varsta mai mica de 14 ani, potrivit lui Lucian Anghel. Daca se vor baza numai pe banii oferiti de stat, deci pensia publica, copiii din ziua de azi vor fi condamnati la saracie.

Astfel, potrivit cercetarii mentionate, daca in 2010 o persoana care a avut salariu de circa 2.000 de lei incasa o pensie de 832 de lei, peste circa 45 de ani nivelul acesteia va fi de numai 572 de lei. Daca luam in calcul și erodarea cu inflatia, banii nu vor mai reprezenta aproape nimic. Practic, pentru viitorii pensionari venitul lunar va fi suficient doar pentru o saptamana de trai.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2