Sistemul de Probaţiune din România sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Probaţiunea din România reprezintă un serviciu profesionist şi specializat, dezvoltat de Ministerul Justiţiei din anul 2001, în conformitate cu standardele şi practicile europene şi internaţionale. Prin dezvoltarea instituţiei probaţiunii din România, Ministerul Justiţiei a introdus o reală alternativă la închisoare, cu scopul de a reduce suprapopularea din penitenciare, în conformitate cu practicile europene.

”Probaţiunea presupune menţinerea în libertate a persoanelor sancţionate penal şi respectarea unor măsuri şi obligaţii impuse de instanţa de judecată. În timpul executării sancţiunii penale, consilierii de probaţiune supraveghează modul de respectare a condiţiilor impuse şi aplică proceduri specifice de lucru care ţintesc factorii de risc şi  nevoile criminogene ale persoanelor sancţionate cu scopul reintegrării acestora în comunitate.

Prin activitatea desfăşurată, consilierii de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Maramureş au contribuit la menținerea siguranței comunitare la nivelul judeţului nostru, pentru reducerea recidivei şi pentru valorificarea potențialului persoanelor care au încălcat legea penală”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Probațiune Maramureș.

Serviciul de Probaţiune Maramureş funcţionează începând cu data 16.08.2021 în Baia Mare, B-dul Traian, nr. 4, prin relocarea sediului deţinut anterior.

Date de contact: telefon – 0739012756

email – probatiune.maramures@just.ro

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2