Sistemul fiscal de colectare si administrare a bugetului national are un deficit de 3.700 de functionari publici

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sistemul fiscal de colectare si administrare a bugetului national al Romaniei are un deficit de aproximativ 3.700 de functionari publici, generat de lipsa angajarilor de aproximativ 7 ani, afirma reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante (FNSF), informeaza AGERPRES.

Consiliul National al FNSF s-a reunit in sedinta extraordinara pentru a analiza declaratiile publice privind reducerile de personal, in conditiile in care ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat pe 10 noiembrie ca peste 4.000 de posturi din administratie vor disparea, iar cele mai multe posturi, peste 3.200, vor fi din Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Potrivit sindicalistilor din finante, deficitul de personal a generat un volum mare de munca care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzator, dar nici nu este platit in consecinta. In acest context, totalul orelor suplimentare efectuate la nivel national se ridica la 742.500 ore/ luna, insemnand un total de 17,82 milioane de lei neachitati lunar salariatilor din sistemul fiscal din Romania.

„Pe langa personalul insuficient, sistemul fiscal din Romania se confrunta de o lunga perioada cu dotari materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) si conditii uneori improprii pentru desfasurarea activitatii (sedii insalubre, lipsa spatii arhivare, etc)”, precizeaza reprezentantii FNSF intr-un comunicat remis AGERPRES.

In perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante a avut discutii cu seful de la Finante, iar acesta a fost informat ca „exista premisele declansarii unui conflict de munca la nivel national”, care poate duce la blocarea activitatii de colectare si administrare a veniturilor la bugetul statului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2