Sistemul informatic al Casei Albe, tinta unui atac la sfarsitul lui 2014

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

casa_albaCasa Alba a dat marti asigurari ca atacul informatic ce a vizat anul trecut Departamentul de Stat si presedintia nu a afectat date sensibile si confidentiale ale guvernului american, insa a refuzat sa precizeze daca Rusia s-a aflat in spatele acestui atac, scrie AFP citata de Agerpres.

„S-a intamplat ceva anul trecut. Dar sistemele noastre confidentiale de informatii sunt sigure”, a declarat consilierul adjunct pe probleme de securitate nationala de la Casa Alba, Ben Rhodes.

„Nu vorbim de originea acestor intruziuni informatice”, a mai afirmat acest consilier al presedintelui Barack Obama in prezenta unor jurnalisti.

El a reactionat la o informatie difuzata de postul de televiziune CNN potrivit careia Rusia s-ar fi aflat in spatele atacului informatic care a lovit in octombrie 2014 sistemul informatic al Departamentului de Stat si, in acelasi timp, al Casei Albe, potrivit canalului american de stiri.

La acea data, ministerul american de externe a recunoscut ca a fost victima unei piraterii informatice si a blocat si reinitializat timp de cateva zile uriasul sau server de e-mailuri.

„Am facut publice intruziunile informatice de la Departamentul de Stat”, a reamintit Ben Rhodes la CNN.

„Avem sisteme diferite la Casa Alba: un sistem neconfidential si un sistem confidential, un sistem top secret. Acolo se afla toate informatiile sensibile si confidentiale care tin de securitatea nationala. Este un sistem sigur si nu credem ca a fost atins”, a argumentat oficialul american.

Un purtator de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala (NSC) de la Casa Alba, Mark Stroh, a declarat la randul sau pentru AFP ca toate acuzatiile contra Rusiei aduse de CNN sunt doar „speculatii”.

„Acest gen de activitate (de piraterie) este luata foarte in serios. Am adoptat imediat masuri pentru a-i pune capat”, a dat asigurari purtatorul de cuvant.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2