Site-urile a 9 din 10 magazine online din Romania se incarca greu sau foarte greu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Paginile de internet a noua din zece magazine online din Romania se incarca greu sau foarte greu, dar cu toate acestea mai mult de jumatate dintre utilizatori (53%) asteapta maximum trei secunde pana la incarcarea unei pagini web, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, informeaza AGERPRES.

Conform cercetarii Akamai, lider mondial in servicii de Network Content Delivery (CDN), fiecare zecime de secunda de intarziere din timpul de incarcare al unui website pe dispozitivele mobile poate afecta rata de conversie in sens negativ, cu pana la 7%. Totodata, doua secunde de intarziere din timpul de incarcare al unei pagini web de pe terminale mobile ar putea creste acelasi indicator cu 103%, iar 53% dintre utilizatori asteapta, in medie, trei secunde pentru incarcarea unui website.

„Uitandu-ne la piata locala, site-urile a noua din 10 magazine online se incarca greu sau foarte greu, facand experienta achizitiei online mult mai greoaie. In cadrul competitiei GPeC, am analizat peste 300 de platforme online locale, iar principalii factori ce determina slaba lor functionare sunt dimensiunile mari ale paginilor, optimizarea limitata la nivel de programare si serviciile de hosting’, explica Dan Virtopeanu, managing partner Breeze Mobile si membru in cadrul juriului GPeC.

Pe de alta parte, un studiu intocmit de Breeze Mobile, la nivelul lunii iulie 2017, cele mai folosite browsere de mobil in Romania erau: Chrome (66,57%), Safari (14,93%), Samsung (9,58%), Android (4,09%), IE Mobile (1,71%), altele (3,12%).

De asemenea, in medie, la nivel international, 54% din totalul comenzilor online sunt realizate de pe mobil, arata raportul Fluent Survey, publicat in luna ianuarie a acestui an.

In plus, peste 60% din vanzarile online ale Amazon erau generate de device-uri mobile inca din decembrie 2014, iar potrivit BCG & Alibaba, 74% din cumparaturile online vor fi facute de pe mobil pana in 2020.

In Romania, mai mult de jumatate dintre utilizatorii de smarphone (53%) folosesc acest tip de device pentru a cauta produse pe internet, arata rezultatele unei cercetari publicata de Google, la inceputul anului.

Pe baza celor mai recente date prelucrate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) in luna august 2017, in Romania utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 756 MB trafic de internet mobil, in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada din 2016.

Principalele cifre si statistici eCommerce (atat pe mobile, cat si pe desktop) vor fi dezbatute in cadrul GPeC Summit, cel mai mare eveniment de comert electronic, care se va desfasura pe 14 si 15 noiembrie 2017, la Bucuresti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2