Situatia conflictuala de la Urbis s-a sfarsit. Soferii vor primi bani in plus la salariu

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

autobuze-baia-mare-urbisSituatia conflictuala de la Urbis s-a incheiat astazi, 26 aprilie, potrivit spuselor liderului de sindicat Florin Hossu de la Cartel Alfa Maramures. Hossu a declarat ca angajatii Urbis sunt foarte nemultumiti de salariile pe care le-au avut pana acum si erau decisi sa continue miscarile de protest incepute la inceputul acestei luni.

O noua intalnire intre factorii implicati a avut loc in 26 aprilie, la ora 14:00. Soferii de pe mijloacele de transport in comun apartinand Urbis erau decisi atunci sa vina cu autobuzele in fata Primariei Baia Mare daca nu se ajunge la un consens, satui fiind de promisiuni neonorate din partea conducerii societatii.

“La Urbis s-a semnat act aditional, cu maririle salariale cu valorile apropiate cerute de catre soferi. Asta inseamna o crestere la toti soferii, 157 de soferi la numar, la 1650 de lei incadrare. Media era 1450 lei pana acum. Oamenii au cerut 1700 de lei la incadrare si am inteles pana la urma ca va fi 1650 lei, dar fara concedieri. Pentru cealalta categorie de salariati, mai exact fara personalul TESA si cei cu salariul minim pe economie, cresterea salariala la salariul de incadrare va fi de 150 de lei.

De maine vom face adrese catre ADI, prin care vom cere sa ni se raspunda de ce unele primarii nu platesc serviciile de transport oferite de URBIS. Vom cere, prin adresa comuna a ambelor sindicate, atat cel reprezentativ, cat si cel nereprezentativ, o intalnire, adunare a ADI prin care sa se rezolve aceasta problema. Urbis trebuie sa isi impuna punctul de vedere. Acum nu mai exista situatie conflictuala la URBIS, dar in fiecare luna, ambele sindicate, vor avea intalnire cu conducerea pentru a identifica noi surse pentru cresteri salariale la personalul TESA si pentru soferi”, a declarat, pentru ziarmm.ro, presedintele Sindicatului Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *