Situatia de la depozitul ecologic de la Sarbi pe masa ministrului Mediului (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, a depus o interpelare in aceasta saptamana catre Ministerul Mediului, pe tema depozitului ecologic de la Sarbi-Farcasa. Gestul deputatului vine dupa ce a facut o solicitare pe aceeasi tema, in urma cu mai bine de doua saptamani, pe adresa Consiliul Judetean Maramures. Autoritatile judetene nu au raspuns inca intrebarilor formulate de deputat.

„Implementarea Sistemului de Menegement Integrat al Deseurilor este un proiect prea important ca sa nu ne intereseze ce se intampla cu el. Sunt peste 60 de milioane de euro pe care judetul risca sa-i piarda daca se vor continua balbele la nivel administrativ. De 1 an nu se mai lucreaza nimic la Sarbi. Media a anuntat ca a fost reziliat contractul cu antreprenorul. La cateva zile recunoaste situatia si Consiliul Judetean, desi ar fi trebuit sa iasa primii cu aceasta informare. Este o secretomanie totala. Intre timp, pamantul se surpa in jurul depozitului, afectand constructiile. Nimeni nu stie daca exista o solutie tehnica de stabilizare a terenului sau trebuie relocat depozitul! Asistam la gestionarea unei batai de joc. Ce se intampla in acest proiect nu afecteaza doar judetul, ci are consecinte pentru Romania. Riscam activarea procedurii de infringement din partea U.E.”, a declarat deputatul Durus.

Parlamentarul i-a cerut ministrului, Gratiela Gavrilescu, sa raspunda la urmatoarele intrebari in cadrul unei sesiuni publice in Parlament.

  • Cine raspunde de dezastrul implementarii proiectului pe managementul integrat al deseurilor in Maramures?
  • In ce conditii poate fi prelungit termenul de finalizare a S.M.I.D si daca s-au inceput procedurile in acest sens?
  • In cazul unei prelungiri, finantarea se va face tot din bani europeni sau vor fi puse la dispozitie alte sume? In imposibilitatea continuarii finantarii din bani europeni, sumele cheltuite vor trebui returnate?
  • Se poate prelungi autorizatia pentru depozitele temporare, avand in vedere ca ele au atins nu doar limita de timp de functionare, ci si cea de depozitare?
  • Va rog sa-mi puneti la dispozitie sumele din proiectul S.M.I.D al judetului Maramures cheltuite/achizitie (lucrare) si din ce fonduri s-au facut acestea, inclusiv pentru lucrarile nereceptionate (daca exista si astfel de cazuri)!

Deputatul Vlad Durus intentioneaza sa ceara, dupa raspunsurile ministrului, verificarea situatiei derularii proiectului S.M.I.D.

Birou comunicare deputat USR Maramures, Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2