Situația la graniță în ultimele ore: Peste 900 de ucraineni au intrat în România prin vama Sighetu Marmației

Reclame home 1
Reclame home 1

În data de 1 decembrie, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1.325 persoane, cu 314 autoturisme. Din cele 1.325 persoane, 903 sunt cetățeni ucraineni. În data de 1 decembrie în același interval orar, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației nu s-au înregistrat solicitări de azil.

”Pompierii maramureșeni au transportat cu autospeciala din dotare cinci persoane, însoțite jandarmi, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare.

În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.

Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.

Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.900 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 22%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole