Situatii de urgenta in Baia Sprie, Repedea, Poienile de sub Munte sau Ruscova

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Judetul Maramures se confrunta in momentul de fata cu o serie de situatii de urgenta. Acestea au fost facute publice in cadrul unei sedinte  a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Ordinea de zi a cuprins evaluarea pagubelor produse de inundatiile din perioada 3-5 februarie a.c., precum si prezentarea proiectului procedurii privind modul de actiune a institutiilor responsabile cu gestionarea incidentelor si situatiilor de urgenta generate de animalele salbatice periculoase, la nivelul judetului Maramures.

Tot in cadrul acestei intalniri, a fost discutata situatia de la Baia Sprie, unde, pe strada Stefan cel Mare, malul raului Sasar se rupe pe o distanta de circa 200 metri, punand in pericol gospodariile oamenilor. Pe o lungime de 98 metri liniari, malul a fost consolidat la finele lunii noiembrie 2016 de catre Sistemul de Gospodarie a Apelor Maramures, din fonduri proprii. A fost analizata si situatia de la Ruscova, unde malurile Vaii Dragmirov se surpa in preajma unui pod construit de primarie.

Prefectura Maramures a facut public si faptul ca sunt necesare lucrari similare pe Valea Ruscova, dar si in localitatile Repedea si Poienile de Sub Munte. Subprefectul Gavris Ardelean le-a reamintit celor prezenti ca fiecare consiliu local are obligatia de a prevedea in bugetul local sume pentru situatiile de urgenta. Problema lipsei fondurilor este, insa, o realitate atat pentru unitatile administrativ-teritoriale, cat si pentru SGA Maramures. Reprezentantul SGA Maramures a prezentat si alte puncte vulnerabile ale judetului in ceea ce priveste riscul de inundatii, precum si principalele investitii pentru 2017.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1