SMURD a inregistrat cu 16% mai multe apeluri decat anul trecut

home camp2
home camp2
home camp2

SMURD a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, cu 16% mai multe apeluri decat in aceeasi perioada a anului trecut, a declarat secretarul de stat in MAI Raed Arafat, la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la infiintarea SMURD Cluj, informeaza Agerpres.

”Vreau sa va dau cateva cifre din care sa vedeti cum a evoluat acest lucru: daca acum trei ani, pe zi, SMURD avea 400-500 de interventii pe tara, astazi deja sunt foarte multe zilele in care depasim 1.000 — 1.050 de cazuri. Si numarul creste. Numai pe primul trimestru al acestui an cresterea este de 16% fata de primul trimestru al anului trecut”, a spus Raed Arafat.

El a afirmat ca SMURD Cluj este, dupa 20 de ani de functionare, un model pentru medicina de urgenta.

Raed Arafat a facut referire si la un moment dificil din istoria SMURD Cluj, petrecut in urma cu cativa ani, cand infrastructura era atat de invechita incat aproape ca medicii nu se mai puteau baza pe ea.

”La un moment dat, inclusiv aspectele politice au fost lasate la o parte si autoritatile, Primaria, Consiliul Judetean, toti s-au implicat intr-un moment de cotitura care era foarte important acum cativa ani si au decis sa achizitioneze echipamentele pentru ca SMURD-ul sa poata merge mai departe. Ajungand intr-un impas, avea doar masini primite din donatii, invechite, care nu se mai puteau folosi.

Si atunci am vazut cum, intr-adevar, o comunitate, impreuna cu cei care lucreaza in cadrul SMURD-ului, sa faca o schimbare totala si o relansare a sistemului, sa vedem un SMURD cu multe echipaje, cu oameni experimentati, care functioneaza in serviciul omului de rand”, a adaugat Arafat.

El a urat echipei SMURD Cluj sa fie mereu pregatita si sa nu-si piarda voluntarii care au ajutat atat de mult la functionarea unitatii.

Raed Arafat a infiintat, in 1991, la Targu Mures, prima unitate SMURD din Romania, desi prima sa optiune a fost Clujul, loc la care a renuntat din cauza unui context nefavorabil ideii, care a existat la acel moment.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *