SMURD Maramures implineste 10 ani de activitate

Miercuri, 8 ianuarie, se implinesc 10 ani de activitate SMURD Maramures.

Reprezentantii institutiei fac un scurt istoric al primelor interventii, petrecute chiar in prima zi de functionare, in anul 2010.

„Astazi se implinesc 10 ani de la operationalizarea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare in Maramures, cu patru echipaje- unul de Terapie Intensiva Mobila- TIM, in cadrul Detasamentului de Pompieri Baia Mare si trei de prim ajutor calificat- EPA, la Detasamentele de Pompieri Baia Mare si Sighetu Marmatiei, respectiv Sectia de Pompieri Viseu de Sus.

Personalul S.M.U.R.D. Maramures a primit „botezul focului” inca din primele clipe de functionare ale serviciului, fiind chemat in ajutor la un accident rutier, cu noua victime, petrecut in apropiere de orasul Cavnic.

A fost o interventie desfasurata impreuna cu Detasamentul de Pompieri Baia Mare si Serviciul de Ambulanta Judetean. Echipajele S.M.U.R.D. – unul de terapie intensiva si unul de prim ajutor – au plecat direct de la ceremonia de inaugurare, care urma sa inceapa pe platoul din fata Palatului Administrativ. Victimele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta.

Si la S.M.U.R.D. Viseu de Sus alarma a sunat chiar in timpul ceremoniei oficiale de inaugurare a serviciului. Pompierii-paramedici au salvat atunci un barbat cu fracturi la membrele inferioare, care cazuse intre stanci, intr-o zona greu accesibila, la circa 15 kilometri de oras. Dupa ce salvatorii l-au purtat cu targa pe o distanta de cativa kilometri, barbatul a fost transportat la Spitalul Orasenesc din Viseu de Sus.

De atunci, alte cinci echipaje de prim ajutor calificat au fost operationalizate in cadrul Pichetului de Pompieri Targu Lapus, Garzii nr. 2 de Interventie Bogdan Voda, Garzii nr. 2 de Interventie Farcasa, Garzii nr. 2 de Interventie Borsa, respectiv Punctelor de Lucru Cavnic si Somcuta Mare.

In cei zece ani de activitate medicii, asistentii si pompierii-paramedici S.M.U.R.D. au intrat in constiinta maramuresenilor ca simboluri ale sperantei, ale ajutorului venit rapid in cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 si a intervenit cu profesionalism si promptitudine pentru salvarea celor aflati la nevoie”, spun cei de la ISU Maramures, pe pagina de Facebook.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu