SnoopSnitch, aplicatia care iti spune daca esti spionat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Laptop and Mobile PhoneSnoopSnitch este o aplicatie care te alerteaza daca esti spionat. Mai exact, daca un hacker sau un serviciu secret incearca sa-ti intercepteze apelurile sau traficul de date.

Spre deosebire de alte programe aparute dupa dezvaluirile despre NSA, SnoopSnitch nu mascheaza traficul de pe mobil si nu incearca sa blocheze atacurile hackerilor, informeaza Playtech.

In schimb, aplicatia ii avertizeaza pe utilizatori in cazul in care un hacker sau un angajat al vreunei agentii de securitate incearca sa le intercepteze apelurile sau traficul de date.

Practic, SnoopSnitch poate detecta daca cineva foloseste sisteme de tip International Mobile Subscriber Identity (IMSI) sau vulnerabilitati ale sistemului Android pentru a spiona un dispozitiv. Sistemele IMSI, cunoscute si sub numele de „stingray” (trad. – pisica de mare), sunt foarte folosite de catre hackeri sau agentiile guvernamentale pentru a asculta apeluri private, pentru a citi SMS-uri sau pentru a localiza utilizatorii, folosindu-se de stalpii de semnal, scrie dcnews.

Noua aplicatie colecteaza si analizeaza datele radio pentru a-i avertiza pe utilizatori in cazul in care conexiunea nu este sigura.

Nu toata lumea isi va putea instala aplicatia. SnoopSnitch poate rula numai pe smartphone-urile rootate care ruleaza Android 4.1 (sau versiuni mai noi) si care sunt echipate cu SoC-uri Qualcomm.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2