Soarecii din Parlamentul britanic provoaca pagube de peste 170.000 de dolari pe an

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Soarecii din Palatul Westminster din Londra, obiectiv inscris in patrimoniul mondial UNESCO, in care se afla si functioneaza Parlamentul britanic, au provocat in ultimul an pagube in valoare de peste 170.000 de dolari, relateaza agentia de presa Xinhua, informeaza AGERPRES.

In drumul spre locul lui de munca din Londra, Dick Whittington ar trebui sa fie insotit de o “armata” de pisici pentru a combate cu succes problema soarecilor care au invadat celebra cladire a Parlamentului britanic.

Dar, spre deosebire de resedinta de pe Downing Street Nr. 10 (resedinta prim-ministrilor britanici, n.r.), unde motanul Larry patruleaza cu mandrie si tine sub control populatia de rozatoare, felinele prinzatoare de soareci si alte animale sunt interzise in cladirea Parlamentului, cu exceptia cainilor insotitori.

In schimb, managerii Palatului Westminster, un sit inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO, trebuie sa foloseasca metode mai conventionale pentru a tine la distanta soarecii si alte animale daunatoare.

Costul acestor activitati, dezvaluit joi, a fost anul trecut de 171.000 de dolari. Prin comparatie, factura pentru operatiunile de deratizare din Parlamentul britanic a fost de 77.000 de dolari in urma cu cinci ani.

Se pare ca o operatiune de reparare si restaurare din Palatul Westminster, una dintre cele mai renumite cladiri din lume, a deranjat populatia locala de soareci, care au iesit din ascunzatorile lor.

Un purtator de cuvant al Camerei Comunelor a declarat pentru Xinhua: “Cresterea costurilor de tinere sub control a daunatorilor din 2016-2017 a fost cauzata de demararea unui numar mare de proiecte de mentenanta in intreaga proprietate, care au deranjat daunatorii si i-au facut sa devina mai vizibili, ducand la cresterea nevoii de deparazitare, folosirea soimilor si dispozitivelor de indepartare a moliilor. Renovarile de birouri au determinat la randul lor o cerere sporita de implementare a unor masuri de deparazitare”.

Un politician din Camera Comunelor a solicitat sa i se dea voie sa isi aduca pisica in biroul ei din cladirea Parlamentului, pentru a tine soarecii la distanta. Insa pisica ei a primit ordinul de evacuare.

Acelasi purtator de cuvant a explicat: “Doar animalele cu rol de asistenta si cainii serviciilor de securitate au voie in cladirea Parlamentului, cu exceptia rezidentilor”.

Acest lucru inseamna ca accesul animalelor care nu indeplinesc acest criteriu este refuzat pe loc, in absenta unei permisiuni scrise de Sergentul de serviciu.

Cladirea Parlamentului britanic, ce include Camera Comunelor si Camera Lorzilor, se intinde pe o suprafata de 258.000 de metri patrati pe malul raului Tamisa, in centrul Londrei.

“Este vulnerabila la populatiile de animale care pot sa provoace pagube semnificative la nivelul structurii cladirii si sa genereze probleme de sanatate si siguranta. Controlarea acestor daunatori este o operatiune majora si este realizata de un tehnician cu norma intreaga specializat in operatiunile de deparazitare si de tinere sub control a populatiei de pasari”, potrivit unui raport al Palatului Parlamentului din Londra.

Operatiunile de control includ 1.775 de capcane pentru soareci si aproape 1.000 de dispozitive de monitorizare care impiedica moliile sa patrunda in obiecte de mobilier si in textile de importanta istorica.

Exista, de asemenea, dispozitive de controlare a mustelor si o mica “armata” de pasari de prada, care au misiunea de a indeparta (nu de a ataca) porumbeii salbatici si pescarusii care dorm, isi fac cuiburi si se hranesc in interiorul cladirii.

Legenda spune ca un bogat comerciant din secolul al XIV-lea, Richard Whittington, a scapat de saracie mergand la Londra insotit de pisica lui si facand avere pe baza abilitatii felinei sale de a prinde soareci. Cateva secole mai tarziu, legenda continua, odata cu unul dintre cei mai cunoscuti mimi britanici, Dick Whittington, si pisica lui — Cat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *