UPDATE: Soc! DNA la Primaria Baia Mare si trustul eMaramures. Care e legatura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primaria Baia Mare, din nou in atentia procurorilor anticoruptie. In cursul diminetii de marti, 18 iunie, acestia efectueaza verificari, la sediul institutiei, conform unor surse extrajudiciare.

De asemenea, in vizorul DNA se afla si trustul de presa eMaramures, al carui sediu a fost vizitat de aceiasi procurori.

Deocamdata, nu au fost facut public obiectul verificarilor.

UPDATE: Din informatiile obtinute de noi, reiese ca vizita procurorilor vine in contextul unor declaratii date de omul de afaceri Ioan Balta, poreclit Oniza (XS Sud Compani). La mijlocul lunii martie, acesta a fost arestat, in urma perchezitiilor efectuate de procurorii bucuresteni.

In prezent, Ioan Balta este cercetat pentru infractiuni de natura economica, ancheta fiind in derulare.

UPDATE: Verificarile procurorilor DNA se extind. Acestia s-au aratat interesati si de relatiile economice existente intre Primaria Baia Mare si cluburile sportive finantate de municipalitate. Unul dintre cluburile verificate este si Stiinta HCM Baia Mare.

Contactat telefonic, directorul sportiv Daniel Kotecz s-a ferit sa dea detalii privind actele solicitate de procurori, preferand sa afirme ca inca nu stie cu exactitate care este interesul anchetatorilor legat de clubul baimarean.

In luna mai, echipa feminina de handbal HCM Baia Mare a castigat in premiera Cupa Romaniei.

UPDATE: Tot in cursul diminetii de marti, au fost efectuate perchezitii la sediile mai multor firme baimarene, printre care si Construrom, apartinand omului de afaceri Marcel Vasile Zoicas. Aceasta a executat mai multe lucrari publice pe raza municipiului, in baza unor contracte de achizitie incheiate cu Primaria.

De asemenea, a fost perchezitionat si domiciliul lui Cristian Span, detinatorul trustului eMaramures.

UPDATE: Perchezitiile au vizat si domiciliul edilului baimarean. In cursul diminetii, Catalin Chereches a sosit la sediul Primariei Baia Mare, insotit de un avocat. Relaxat, acesta a declarat ca nu stie nimic legat de DNA. La orele pranzului, acesta se afla inca la Primarie.

UPDATE: In urma perchezitiilor procurorilor, acestia au plecat de la sediul Primariei si al trustului eMaramures luand asupra lor mai multi saci de documente. Au fost insotiti de Cristian Span, chemat la audieri. Cel mai probabil, va fi audiat si primarul baimarean, la sediul DNA.

UPDATE: La ora 13, edilul Catalin Chereches a parasit sediul institutiei, fiind insotit de procurorii anticoruptie veniti de la Cluj. Acesta a refuzat sa faca vreun comentariu vizavi de ancheta demarata de DNA. Primarul a fost dus la Parchet, pentru a fi audiat. Actiunea DNA nu s-a incheiat la Primaria Baia Mare, reprezentantii DNA urmand a ridica alte documente, in vederea verificarii lor.

ZiarMM.ro 

Citeste si Boier Lung e linistit. Tiparnita ce i-a mistuit averea a incaput pe alte maini. Mai pricepute

E oficial: Primarul Catalin Chereches, urmarit penal pentru fapte de coruptie (VIDEO)

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole