SOCANT: Angajata unei institutii din Maramures, amenintata cu pistolul

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Fenomenul birocratic din ultimii ani intrece orice limita in sistemul de stat. S-a vorbit mult despre umilinta pe care trebuie sa o suporte contribuabilii pentru a-si rezolva problemele, insa de cealalta parte anumite institutii se plang ca angajatii de la ghisee se confrunta tot mai des cu femomenul agresiunilor de toate felurile.

La Agentia de Plati si Inspectie Sociala Maramures, o angajata a fost supusa terorii, ce-i drept in urma cu doi ani, de un cetatean care a amenintat-o cu pistolul. Fortele de ordine nu au fost insa alertate, cazul fiind lasat undeva in memoria trecerii timpului.

“S-a intamplat ca un domn mai recalcitrant care a venit la biroul relatii cu publicul sa fie nemultumit de maniera in care i s-a raspuns sau de faptul ca nu i se putea solutiona problema si ca urmare a vanturat prin fata ghiseului un pistol, dupa care l-a pus in buzunar si a plecat.

Nu avem de unde sa stim daca pistolul era real, cu bile sau cu apa. Au mai fost si alte incidente cand anumiti cetateni recalcitranti au intrat la lucratorii respectivi in birou si au vandalizat, in sensul ca au lovit un copiator, biroul sau dulapul”, sustine directorul executiv, Ovidiu Morar.

Institutia nu este dotata cu sisteme de securitate ori camere de supraveghere, din pricina faptului ca nu sunt prevazute in buget. Iar butonul de panica nu mai functioneaza de ani buni.

Directorul agentiei considera necesar ca lucratorii de la ghisee sa fie instruiti intr-o maniera sau alta, astfel incat sa stie cum sa reactioneze in situatii de urgenta.

“Nu cred ca numai institutia noastra are probleme de genul asta, nu este vorba ca ele se produc, ci este vorba ca oamenii trebuie invatati cum sa reactioneze si sa managerieze aceste situatii de criza, incepand de la maniera de comunicare si pana la actionarea butonului de panica”, afirma Ovidiu Morar.

Alina BOHĂŢEL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

3 Comments

  1. chupaccabra

    povesti nemuritoare….nu inteleg cine poate aproba inspre publicare o asemenea stire, uneori limita penibilului va este atat de aproape. domnul respectiv mai este director ? se va sesiza Parchetul in urma acestui articol ? dupa ce am citit articolul simt cum ma loveste melancolia…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2