Socant! Mircea Ciocan, despre concurs: “Viorica Chereches a intervenit asupra membrilor comisiei de evaluare, a intervenit asupra membrilor comisiei de contestatii”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe numele directorului interimar, de la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare, Mircea Ciocan s-a facut o plangere penala la DNA, fiind acuzat de faptul ca, organizarea concursului pentru ocuparea a doua posturi de asitenti medicali in cadrul unitatii medicale nu a fost corecta.

Ciocan a acordat siteului ZiarMM un interviu prin care face dezvaluiri socante despre cum merg lucrurile in acest spital. Mai mult, acesta a relatat faptul ca, deputata Viorica Chereches primeste rapoarte de la diversi colaboratori vis-a-vis de activitatea unitatii. Medicul Viorica Chereches, pentru ca legea ii permite, inca presteaza cu jumatate de norma in cadrul institutiei, face garzi si trei zile pe saptamana este in spital, a precizat pentru siteul nostru Mircea Ciocan, duminica, 18 iunie 2017.

Mircea Ciocan, director interimar Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare: “Prin dispozitia managerului se infiinteaza atat comisia de evaluare cat si comisia de solutionare a contestatiilor. Ambele ai fost facute comform legii. Adica niciun membru dintr-o comisie nu a facut parte din cealalta comisie. Comisia de evaluare a fost formata din  cinci membrii plus un secretar exceptandu-ma pe mine deoarece eu nu am facut parte din ea. Comisia de solutionare a contestatiilor a fost formata din 3 membrii plus un secretar, exceptandu-ma pe mine deoarece eu nu am facut parte din ea. Deci au fost noua persoane independente care au evaluat, la prima si a doua mana, toti candidatii. Eu nu am avut niciun amestec in acest concurs.”

Reporter: Si atunci cu ceea ce se imputa pe acea plangere formulate la DNA, cum este?

Mircea Ciocan:Doamna director medical, sefa comisiei, dr. David, care ii raporteaza tot doctoritei Chereches, e nepoata ei, a chemat-o si i-a spus: ”Mai, uita, eu aveam pe cineva, am vrut pe ala, nu ne-a mers sa obtinem nici cum subiectele ca sa putem sa … pentru ca au fost bine ascunse si atunci nu-i lasa ca pleaca Ciocan inapoi la Bucuresti si vom reface examinarea”. Acesta a fost motivul. Doamnele le-au infricat pe asistentele sefe, pe cele doua asistente sefe care au fost in comisie si le-au spus ca ele nu au dreptul sa noteze. Si astfel, au notat doar trei. Doctorita David cu doctorita Pop Zenovia si cu doamna Totorean de la Ordinul Asistentilor, atat.

Trei note s-au dat, in loc de cinci. Viciul de procedura al secretarului comisiei, care este de la Resurse Umane si care ar fi trebuit sa stie daca este un viciu de procedura in acest sens. De-a lungul anilor s-a mers gresit si s-au angajat doar persoanele agreate, neavand un exercitiu clar in acest sens sigur ca, s-a mers l-a rutina veche. Nu s-au dat foi de notare la fiecare membru al comisiei, nu au avut niciun fel de livrabil care sa dovedeasca notele date de fiecare membru al comisiei. S-au dat note doar de catre cele doua doamne plus doamna Totorean.

Deci, unu, comisia de evaluare nu a notat in integralitatea ei, numai trei din cei cinci membri ai ei, celorlalti doi suspendandu-li-se dreptul de a da nota, pentru ca asa le-a spus directorul medical, si au fost astfel doar trei note in loc de cinci. Al doilea lucru, regulamentul comisiei pe care ea si l-a intocmit cu doua zile inainte prevedea ca, in situatia in care exista diferente mari intre proba scrisa si interviul oral atunci, se vor mai pune doua intrebari suplimentare. Lucru care nu s-a intamplat.

Ca sa zic asa, au fost doua vicii de procedura in evaluarea concurentilor. S-au facut contestatii. Comisia de contestatii s-a reunit joi, cand eu am lipsit din institutie, am fost plecat la Bucuresti, nu aveam de unde sa stiu ce se intampla in unitate. S-au admis contestatiile persoanelor. S-a dispus reluarea interviului oral, in vederea solutionarii contestatiilor, cu toti candidatii pentru a le asigura sanse egale intrucat viciul de procedura a fost aplicat tuturor candidatilor. Astfel, toti au fost rechemati si intervievati. Notele pe care le-au obtinut la reevaluarea interviului au fost mai bune. De aici si pana la plangerea penala impotriva mea e o cale lunga. Nu am inteles de ce Ciocan e de vina?

Reporter: Plangerea penala are vreo legatura cu doamna deputat Chereches?

Mircea Ciocan: “Pai cu siguranta are, ca de acolo vine. Doamna Chereches a intervenit asupra membrilor comisiei de evaluare, a intervenit asupra membrilor comisiei de contestatii. Sunt create niste punte de legatura intre diferiti colaboratori ai doamnei care merg zilnic sa-i dea raportul si actioneaza la comenzile doamnei. Cel putin cele doua doamne de aici sunt trup si suflet.

Intrebat daca va demisiona din functia de director interimar, avand in vedere problemele cu care se confrunta, Mircea Ciocan a declarat:”Nu! Voi duce mandatul interimar, cel putin, pana la capat”.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2